Kokoomuksen kunnallisjärjestö Rovaniemellä: Varakansanedustaja Sara Tuisku ei nauti luottamustamme

Kunnallisjärjestön mukaan Kokoomuksen valtuustoryhmällä oli riittävät perusteet erottaa Sara Tuisku valtuustoryhmästä.

Rovaniemi
Sara Tuisku
Yle

RovaniemiKokoomuksen kunnallisjärjestön hallitus hyväksyy kaupunginvaltuutetun Sara Tuiskun erottamisen Rovaniemen valtuustoryhmästä luottamuspulan perusteella.

Kunnallisjärjestön hallitus totesi yksimielisesti kokouksessaan 9. heinäkuuta, että valtuustoryhmällä oli riittävät perusteet erottaa Tuisku huhtikuussa. Tuisku ei myöskään nauti kunnallisjärjestön luottamusta.

Kunnallisjärjestön mukaan luottamuspula perustuu valtuustoryhmän aiemmin käyttämien syiden lisäksi myös Tuiskun laiminlyönteihin luottamustehtävien hoidossa sekä epäasialliseen ja syrjivään käyttäytymiseen toisia vaaliehdokkaita ja oman ryhmän valtuutettuja kohtaan.

Kunnallisjärjestön selvitystyöryhmänä on toiminut Rovaniemen kunnallisjärjestön hallitus. Sen mukaan selvitystyöhön ei osallistunut kokoomuksen valtuustoryhmän jäseniä.

Tarkat syyt edelleen hämärän peitossa

Kokoomuksen kunnallisjärjestön tiedotteessa ei tarkenneta sitä, mistä konkreettisista syistä tai tapahtumista luottamuksen loppuminen johtui. Myöskään kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmä ei ole avannut tarkemmin sitä, millaisia asioita luottamuspulan taustalla on.

Sara Tuiskun mukaan valtuustoryhmä moitti häntä siitä, että hän oli pitänyt yhteyttä toiseen puolueeseen mahdollisesta loikkaamisesta keskustan jäseneksi. Lisäksi Tuisku sai moitteet poissaoloista kokouksista ja vaalimainosten asettelusta ohjeiden vastaisesti.

Kokoomuksen varakansanedustaja ja Lapin piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja Tuisku sanoo, että jotkin syytökset ovat perättömiä. Tuisku on aiemmin ilmoittanut tekevänsä tutkintapyynnön poliisille asiasta, koska syytökset vaarantavat hänen oikeusturvansa ja julkisuuskuvansa merkittävällä tavalla.

Tuiskun erottaminen johti myös toisen kokoomuslaisen valtuutetun eroon Rovaniemellä.