Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen juoksee yleisurheilun EM-kisoissa, mutta ei lupaa mitalia

Kokkonen lähtee ensimmäisiin arvokisoihinsa hyvällä mielellä.

yleisurheilu
Jenna Kokkonen
Jenna Kokkonen

Kajaanilainen Jenna Kokkonen kisaa viikonloppuna yleisurheilun alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa. Kyseessä ovat nuoren urheilijan ensimmäiset arvokisat.

17-vuotias kajaanilainen ottaa osaa 4 x 100 metrin pikaviestiin sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Nuori pikajuoksija lähtee mittelöön hyvillä mielin, mutta hieman jännittäen. Kokkonen nimittäin juoksee tällä kertaa viestin kolmannen osuuden, joka on kaarteessa. Kotiseurassaan Kajaanin Kipinässä hän on tottunut juoksemaan toista osuutta takasuoralla.

– Paljon on joutunut treenaamaan muun muassa kapulan vaihtoja oikealla kädellä. Kaarrejuoksu ei ole koskaan ollut minun vahvuuksia, Kokkonen tunnustaa.

EM-kisajoukkueiden taso on erittäin korkea, eikä Kokkonen lupaa mitalia kotiintuomisiksi. Mitalisija vaatisi hänen mukaansa aivan superhyvää suoritusta koko joukkueelta. Kisaan lähdetään silti hyvissä tunnelmissa ja hyvässä kunnossa.

– Kunhan saadaan kapula maaliin saakka ja hyvä aika, Kokkonen sanoo reippaasti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)