Uskomaton lähetys 50-vuotiaasta Kuhmon Kamarimusiikista: Yle lähettää 13 tuntia musiikkia ja festaritunnelmaa

Ylen lähettää kotisohville poikkeuksellisen laajan kattauksen festivaalin tarjonnasta ja tunnelmista.

Kuhmon Kamarimusiikki
Ahti Paunu, Ainomaija Pennanen ja Inari Tilli
Ahti Paunu, Ainomaija Pennanen ja Inari Tilli toimivat oppaina Kuhmon Kamarimusiikin viiskymppisillä.Laura Pohjavirta / Yle

Yle on isosti mukana Kuhmon Kamarimusiikin 50-vuotisjuhlan juhlinnassa ja tekee lauantaina 19. heinäkuuta suoraa lähetystä tapahtuman ytimestä. Koskaan aiemmin näin pitkää suoraa lähetystä ei ole tapahtumasta tehty.

Lähetyksessä päästään ihailemaan Kuhmon ainutlaatuista tunnelmaa ja konsertteja sekä tavataan kamarimusiikin lumoamia kuuntelijoita ja muusikoita.

Ylen vieraina Kuhmon Lammasjärven rantastudiossa ovat muun muassa valokuvataiteilija Stefan Bremer, Suomen Kansallisoopperan päädramaturgi Juhani Koivisto ja luontokuvaaja Lassi Rautiainen. Yle jututtaa myös festarikävijöitä, muusikoita ja talkoolaisia. Oppaina kamarimusiikin ytimessä ovat toimittajat Ainomaija Pennanen, Inari Tilli ja Ahti Paunu.

Lähetyksessä maistellaan myös kuhmolaisia herkkuja kainuulaisen ruokavelhon Veikko Huovisen opastuksella.

Lähetystä voi seurata Yle Teemalta kello 10.45–17.55 ja Yle Areenassa klo 17.55–23.30.

Yle taltioi perjantaina 19.7. kolme konserttia: Vanhan pappilan Perukkakonsertin ja Kuhmo-talon Femme Fatalen sekä Harhamat. Lähetyksessä nähtävät lauantain konsertit ovat: Jousioktetti, Tilausteoksia menneiltä vuosilta, Wolfgangin tarina ja Cabaret.

Lisäksi Yle lähettää ensi viikolla Yle Radio 1:ssä kolme konserttia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)