Kuninkuusravien ranking-listalle ylsi jälleen pohjalaisia ravureita

Arvokisaan on vahvoilla hevosia useista pohjalaispitäjistä.

raviurheilu
Kuningatarkilpailun ensimmäisen osalähdön voitti Akaasia (nro 2) ohjastajaan Markku Hietanen Kuninkuusraveissa Rovaniemen raviradalla.
Vuoden 2018 Kuninkuusraveissa Rovaniemellä kuningatarkisan voiton vei kurikkalainen Akaasia ohjastajaan Markku Hietanen.Kaisa Siren / Lehtikuva

Pohjalaiset hevoset ovat nousseet hyville ranking-sijoille juuri ennen Lahden Kuninkuusravien osallistujavalintoja.

Kuningaskisan rankingissa pisteillä ovat laihialaisen Hannu Hietasen valmentama ori Joriini ja konkariori Metkutus, jota valmentaa kaustislainen Juha-Matti Paavola.

Kuningatarkilpailussa ranking-sijoille ovat yltäneet lapualaisen Olli-Matti Porolan valmentama Ryti-Tyttö ja ilmajokelaisen Olavi Oja-Nisulan Sävel-Taika. Pisteitä on saanut myös peräseinäjokelainen tamma Naputus.

Päätös osallistujista keskiviikkona

Hevosten ilmoittaminen Lahden Jokimaan Kuninkuusraveihin päättyy maanantaina 22. heinäkuuta ja päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24. heinäkuuta. Kuninkuusravit juostaan elokuun alussa Lahdessa. Ensi vuonna järjestysvastuussa on Seinäjoki.

Vuosi sitten pohjalaiset tammat veivät kolmoisvoiton Rovaniemen Kuninkuusraveissa kurikkalaisen Akaasian johdolla. Akaasia ei ole pyrkimässä tämän vuoden Kuninkuusraveihin.