Fortum teki vahvan tulosparannuksen

Tulosta kasvatti muun muassa sähkön hinnan nousu.

Fortum
Savua nousee Joensuun Fortumin CHP voimalaitoksen piipusta.
Ismo Pekkarinen / AOP

Energiayhtiö Fortum teki selkeän tulosparannuksen vuoden toisella neljänneksellä.

Huhti–kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 232 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 153 miljoonaa euroa. Tulos siis parani yli 50 prosenttia vertailujaksoon nähden.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan Fortum paransi tulostaan kaikissa liiketoimintayksiköissä. Tulosta kasvattivat muun muassa sähkön hinnan nousu sekä vesi- ja ydinvoiman tuotantomäärien kasvu.

Toisella vuosineljänneksellä Fortum sai myös ensi kertaa osinkoa saksalaiselta energiayhtiö Uniperiltä, josta Fortum omistaa 49,99 prosenttia. Uniper-osingon ansiosta Fortumin saama osuus osakkuus- ja yhteisyritysten tuloksesta harppasi huhti-kesäkuussa 461 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 24 miljoonaa euroa.

Uniperiltä saatu osinkopotti ei ole mukana Fortumin liikevoittoluvuissa, mutta se parantaa merkittävästi yhtiön nettotulosta toisella neljänneksellä.

Lundmark myös kommentoi tulostiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)Uniperin tilannetta.

– Uniperin yhtiökokousta ympäröineen kohun jälkeen olemme tavanneet Uniperin työntekijöiden edustajia, johtoryhmän uudet jäsenet sekä hallintoneuvoston. Olen tyytyväinen, että olemme nyt sopineet jatkavamme keskusteluja, Lundmark sanoo.