1. yle.fi
  2. Uutiset

Hallinto-oikeudelta ei toimenpidekieltoa Helsingin Pajamäkeen – Puunkaadot Raide-Jokerin tieltä aloitetaan mahdollisimman pian

Raide-Jokerin projektijohtajan mukaan päätös oli odotettu.

Raide-Jokeri
Havainnekuva: Raide-Jokeri ylittää Kehä I:n Espoossa.
Havainnekuva: Raide-Jokeri ylittää Kehä I:n Espoossa. Ramboll Finland Oy

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt Helsingin Pajamäen puunkatoja koskevan toimenpidekieltohakemus, kertoo Raide-Jokeri (siirryt toiseen palveluun).

Puunkaadot Patterimäen puistossa oli tarkoitus aloittaa jo tällä viikolla, mutta tämä lykkääntyi hallinto-oikeudelle jätetyn valituksen vuoksi.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Pajamäki-seura jättivät Helsingin hallinto-oikeudelle valituksen, joka koski Uudenmaan ely-keskuksen päätöstä sallia Raide-Jokerin rakentaminen ja puiden hakkuut Pajamäessä. Yhdistykset jättivät valituksen hallinto-oikeuteen (siirryt toiseen palveluun) tämän viikon maanantaina.

Nyt Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt vaatimuksen toimenpidekiellosta.

– Hallinto-oikeuden päätös oli odotettu ja linjassa sekä ely-keskuksen että kaupungin ympäristöasiantuntijoiden näkemysten kanssa. Puunkaatoja tehdään vain sen verran kuin rakentamisen kannalta on välttämätöntä, ja suurin osa puistosta pystytään säilyttämään, Raide-Jokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoskisanoo tiedotteessa.

Raide-Jokerin tiedotteessa todetaan, ettei puunkaatojen aloittamiselle ole esteitä ja työt aloitetaan mahdollisimman pian.

Työt oli tarkoitus aloittaa jo toukokuussa

Rakentamista valmistelevat puunkaadot oli tarkoitus aloittaa alueella jo toukokuussa, mutta Pajamäki-seura haki ely-keskukselta toimenpidekieltoa hakkuille.

Seuran mukaan alueelta oli löytynyt keväällä liito-oravien papanapuu, jonka perusteella alue olisi katsottavissa liito-oravan elinpiiriksi. Kesäkuun alussa myös Helsingin luonnonsuojeluyhdistys teki ely-keskukselle oman toimenpidekieltohakemuksensa asiasta.

Ely-keskus totesi viime viikolla, ettei pikaraitiotien rakentamiselle Pajamäkeen ole esteitä eikä toimenpidekielloille perusteita.

Aiheesta aiemmin:

Hakkuut Raide-Jokerin tieltä lykkääntyivät taas Helsingissä – Kaksi yhdistystä valitti hallinto-oikeuteen, riski pikaraitiotien viivästymiseen Raide-Jokeri nytkähti eteenpäin – puunkaadot Patterimäen puistossa alkavat ensi viikolla

Raide-Jokerin kaivuumaat aiotaan kasata väliaikaisesti kunnostetun taimenpuron kupeeseen – asukas: "Pitäjänmäki ei ole kaatopaikka, eikä Mätäjoki ole viemäri"

Liito-oravan papanat viivästyttävät Raide-Jokerin hakkuita Helsingissä – "Pitää selvittää, ovatko puut osa suojeltua lisääntymispaikkaa"

Lue seuraavaksi