Iniön VPK:n venehaverista tehty rikosilmoitus – tutkitaan luvattomana käyttöönottona

Pelastuslaitoksen mukaan Iniön VPK ilmoitti haverista oikeaoppisesti itse.

Iniö, Parainen
Pelastuslaitoksen auto
Kuvituskuva.Nora Engström / Yle

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on tehnyt rikosilmoituksen Iniön VPK:n luvattomasti käyttämästä pelastuslaitoksen veneestä.

Åbo Underrättelser (siirryt toiseen palveluun) kertoi eilen, että Iniön VPK oli pelastusveneellä liikkeellä, kun vene kaatui ja vesi vahingoitti aluksen laitteistoa.

Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välisen sopimuksen mukaan kalustoa saa käyttää ainoastaan hälytystehtävissä tai harjoituskäytössä. Onnettomuuteen johtaneessa tapauksessa lupaa käyttöön ei ollut.

Pelastuspäällikkö Mika Kontion mukaan hän päätti harkinnan jälkeen tehdä poliisille tutkintapyynnön. Kontio kertoo pohtineensa täyttyvätkö tapauksessa luvattoman käyttöönoton tunnusmerkit.

–Yön yli harkittuani päätin tehdä asiassa rikosilmoituksen, sillä haluamme selvittää asian. Mitään suurempaa dramatiikkaa tähän ei liity, Kontio kertoo.

Lounais-Suomen poliisista vahvistetaan, että rikosilmoitus on tehty. Poliisi kertoo Ylelle, että osapuolia kuullaan tapaukseen liittyen lähipäivien aikana.

– Tällöin selviää tapahtumien kulku ja se, oliko esimerkiksi alkoholilla osuutta haveriin. Kuvasta päätellen vene on kyllä todella kyljellään, eli selvitetään myös oliko kyseessä karilleajo vai mikä, kertoo rikoskomisario Maria Sainio.

Kontion mukaan Iniön VPK ilmoitti tapahtuneesta itse. Lisäksi tapauksesta tehtiin ilmoitus Trafille. Kontion mukaan VPK:n väki toimi asian jälkimainingeissa oikein.

Vahingoittunut alus on nostettu telakalle ja poliisi tutkii sen vahinkoja.