Timo Metsäjoki Lapin iltapäiväjuontajaksi

Metsäjoki on palkittu muun muassa radiofestivaaleilla.

Yle Radio Suomi
Timo Metsäjoki
Rovaniemen radiostudio on tullut Timo Metsäjoelle tutuksi kesän aikana.Eeva Kuivas / Yle

Timo Metsäjoki aloittaa Yle Radio Suomen Lapin iltapäivän juontajana 1. elokuuta. Metsäjoella on aiempaa radiokokemusta Lapin aamuista, missä hän on kesän ajan kierrellyt Lappia reportterin työssä.

– Tämä ei ole "one man show". Odotan mielenkiintoisia kohtaamisia, sisältöjen tekemistä ja itseni haastamista, palveluammatiksi juontamista luonnehtiva Metsäjoki sanoo.

Metsäjoki on kotoisin Eurajoelta, mistä hän on saapunut Lappiin opiskelemaan taiteen maisteriksi audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmaan.

Ennen Yleisradiolla aloittamistaan Metsäjoki on juontanut Lapin yliopiston radio Säteilyssä. Hän on voittanut radiofestivaalien kuunnelma-kategoriassa kahtena perättäisenä vuotena ja saanut kunniamaininnan podcast-kategoriassa. Lisäksi radio- ja televisiotoimittajien liitto on myöntänyt hänelle stipendin radiodokumentista.

Metsäjoki on kulttuurialan moniottelija. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa näyttelijänä, tuottanut Blue sea film festival -elokuvafestivaalia useita vuosia ja perustanut elektronisen urheilun seuran Raumalle. Metsäjoella on paljon kokemusta äänitaiteen tekemisestä.

– Olen luonnonlapsi ja innostun herkästi uusista asioista.