1. yle.fi
  2. Uutiset

Kahvila, ravintola ja pyöräilyreittejä – kaupunki kysyi, miten Kouvolan suosikkirantaa voitaisiin vielä parantaa

Käyrälammen aluetta on kehitetty paljon viime vuosina.

uimarannat
Poika hyppää veteen.
Kouvolan Käyrälampi on suosittu ajanviettopaikka.Tiina Karppi / Yle

Kouvolan kaupunki jatkaa Käyrälammen alueen parantamista.

Kaupunki teetti keväällä asukkailleen kyselyn, jonka tavoitteena oli kartoittaa Käyrälammen käyttäjien toiveita alueen kehittämiseksi (siirryt toiseen palveluun). Siihen vastasi 91 henkilöä.

– Tänne toivotaan parempia kevyen liikenteen väyliä, kahvilaa, ravintolaa sekä matkailupalveluita. Aluetta on tarkoitus kehittää, ja asiakkailta saadut ideat ja ajatukset ovat siinä avuksi, summaa Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.

Käyrälammen ranta Kouvolassa.
Käyrälammen uimarannalla käy kesäpäivinä keskimäärin 400 asiakasta.Tiina Karppi / Yle

Käyrälammen alueen viihtyvyyteen on panostettu jo viime vuosina. Sinne on rakennettu muun muassa koirapuisto sekä rantalentopallokenttä. Rannan kupeessa sijaitsevat Aquapark sekä Tykkimäen sauna hyötyvät myös alueen imusta.

– Se on voitokas tilanne kaikin puolin. Lähialueen yrittäjät ovat meidän ohellamme halukkaita kehittämään aluetta, sillä se tuo asiakkaita, Mäkipaakkanen toteaa.

Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.
Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen toivoo, että Käyrälammen yhteyteen voitaisiin luoda yhä enemmän liikuntamahdollisuuksia. Tiina Karppi / Yle

Kouvolan ykkösranta

Kaupungin teettämässä kyselyssä Käyrälammen ulkoilureitistön kehittämistarpeessa korostui tarve hiihtolatuyhteydelle Paaskosken majalta Jokelan myllylle. Lisäksi jo olemassa olevia reittejä toivotaan muokattavan monipuolisempaan käyttöön, kuten maastopyöräilyyn.

– Toiminta Käyrälammella painottuu tällä hetkellä vahvasti kesäaikaan. Yksi kehittämiskohdista on juurikin toiminnan pitäminen aktiivisena myös talvella, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Rakentamisvaiheessa oleva uusi valvonta- ja huoltorakennus Käyrälammella.
Uusi valvonta- ja huoltorakennus rannan kupeeseen valmistuu elokuussa.Tiina Karppi / Yle

Moni toivoo myös uusia virkistysyhteyksiä Käyrälammen rannoille.

– Olisi hienoa, jos saisimme tänne ympärireitistön Käyrälammen ympäri, sekä katukoripallokentän ja ulkokuntoilulaitteita. Pyrimme brändäämään Käyskiä tehokkaasti tulevaisuutta ajatellen, jotta tästä tulisi niin sanottu kesäinen olohuone, Mäkipaakkanen toteaa.

Käyrälammen uusi uimavalvonta- ja huoltorakennus valmistuu elokuun alussa. Saman katon alle tulevat myös uudet pukuhuoneet uimarannan käyttäjille. Keskimäärin rannalla vierailee päivittäin 400 asiakasta.

– Tämä on tällä hetkellä kaupunkimme ykkösranta.

Lue seuraavaksi