Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky pidätettynä Tukholmassa tappelun seurauksena – Trump aikoo soittaa Ruotsin pääministerille

Asap Rocky on buukattu yhdeksi Tampereen Blockfestin pääesiintyjistä. Keikan kohtalo on vielä epävarma.

rap
Rakim Mayers
Räppäri Asap Rocky Pariisissa 21. kesäkuuta.AOP

Amerikkalaisräppärin pidätys Ruotsissa on saanut Yhdysvaltain presidentin puuttumaan tapaukseen.

Rap-artisti Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, pidätettiin heinäkuun alussa Tukholmassa epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Perjantaina räppärin pidätystä jatkettiin ensi viikon torstaihin asti, jotta syyttäjä ehtii saada tutkinnan valmiiksi.

Asiasta kertovat muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja ruotsalaislehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ottanut kantaa tapaukseen Twitterissä. Hän sanoi soittavansa Ruotsin pääministerille Stefan Löfvenille ja selvittävänsä, mitä räppärin hyväksi voidaan tehdä.

Trump sanoo puhuneensa asiasta räppäri Kanye Westin kanssa.

On epätodennäköistä, että Löfven haluaisi puuttua Ruotsin oikeuslaitoksen toimintaan.

Tappelu tallentui videoille

Tapaus sai alkunsa tappelusta Tukholman kaduilla kesäkuun lopussa. Asap Rockyn epäillään olleen tappelussa osallisena.

Yhdysvaltalaisräppäri on kertonut oman versionsa tapahtumista Instagramissa, jossa hän on julkaissut videoita tapauksesta (siirryt toiseen palveluun). Rap-artisti sanoo kahden nuoren miehen seuranneen hänen seuruettaan ja iskeneen turvamiestä kuulokkeilla kasvoihin.

TMZ-sivuston julkaisemalla videolla (siirryt toiseen palveluun) Asap Rocky puolestaan näyttää heittävän toisen miehistä katuun ja lyövän tätä.

Asap Rocky on yksi elokuun puolivälissä Tampereella järjestettävän hiphop-festivaalin Blockfestin pääesiintyjistä.

Räppärin heinäkuun Euroopan-kiertueen keikat on peruttu, mutta Aamulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Blockfest-keikan kohtalo on vielä epävarma.

Lisää aiheesta:

YleX -videot: Asap Rockyn pidätys: Miksi niin vahvoja reaktioita?