BBC: British Airways perui kaikki lentonsa Kairoon – Britannian matkustustiedote varoittaa lentomatkailuun kohdistuvasta terroriuhasta

Britannian ulkoministeriön päivitetyssä matkustustiedotteessa todetaan, että lisäturvatoimenpiteet ovat tarpeellisia lennoilla Egyptistä Britanniaan.

British Airways
Lentokoneen kyljessä lukee British Airways
Andy Rain / EPA

Britannian kansallinen lentoyhtiö British Airways (BA) on perunnut kaikki lentonsa Egyptin Kairoon seuraavan viikon ajan, kertoo BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Yhtiön mukaan kyseessä on turvallisuuteen liittyvä varotoimi.

Lontoon Heathrow’n lentokentältä tänään BA:n Kairon-lennolle pyrkineet käännytettiin pois. Matkustajille kerrottiin, ettei korvaavia lentoja ole luvassa Kairoon koko viikkoon.

Britannian ulkoministeriö päivitti tänään matkustustiedotettaan (siirryt toiseen palveluun)Egyptin osalta. Tiedotteessa varoitetaan, että lentomatkailuun kohdistuvan terroriuhan riski on kohonnut. Lisäturvatoimenpiteet ovat tarpeellisia lennoilla Egyptistä Britanniaan, kerrotaan tiedotteessa.

British Airwaysin tiedottaja sanoo, että yhtiö käy läpi säännöllisesti sen käyttämien lentokenttien turvallisuusjärjestelyjä.

– Matkustajiemme ja lentohenkilökuntamme turvallisuus on aina ykkösprioriteettimme. Emme koskaan lentäisi koneilla, jos se ei olisi turvallista.