Jo kolmas brittiministeri kertoo aikovansa erota, jos Boris Johnsonista tulee pääministeri

Britannian hallitukseen näyttäisi olevan tulossa merkittäviä muutoksia, mikäli Boris Johnson nousee pääministeriksi ensi viikolla.

Britannian poliitikot
Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond poistumassa pääministerin virkahuoneistosta Downing Street 10:stä.
Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond poistumassa pääministerin virkahuoneistosta Downing Street 10:stä.Will Oliver / EPA

Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond kertoo jättävänsä tehtävävänsä, mikäli Boris Johnsonista tulee maan pääministeri.

Hammond sanoo BBC:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, ettei hän voisi ikinä lähteä mukaan siihen, että Britannia eroaisi EU:sta ilman sopimusta. Johnson sen sijaan on jättänyt sopimuksettoman brexit-vaihtoehdon avoimeksi.

Hammond on jo kolmas ministeri, joka on kertonut aikovansa erota, jos Johnson nousee pääministeriksi.

Oikeusministeri David Gauke ja kehitysyhteistyöministeri Rory Stewart ovat molemmat kertoneet jättävänsä tehtävänsä, mikäli Johnson valitaan.

Johnsonin ainoa haastaja on ulkoministeri Jeremy Hunt. Hunt on sanonut, että Britannian tulisi valmistautua unionista lähtemiseen ilman sopimusta, mikäli sopimus vaikuttaa epätodennäköiseltä syyskuun lopulla. Hän kertoo olevansa valmis lykkäämään Britannian poistumista unionista, mikäli sopimus vaikuttaa syntyvän. Hän on kuitenkin valmis myös luotsaamaan maan unionista ilman sopimusta.

Lisää aiheesta:

Boris Johnson on arvaamaton hölösuu – ja se voi kääntyä hänen edukseen brexit-kaaoksessa

Lähteet: AFP, Reuters, STT