Poliisi: Kaksi kuollutta ja yhden loukkaantuneen vaatinut kolari Luumäellä johtui ehkä riidan selvittelystä

Pysähtyneeseen autoon jäänyt nainen ei loukkaantunut.

liikenneonnettomuudet
Kartta
Kalevi Rytkölä / Yle

Poliisi epäilee, että viime yönä hieman ennen kello kahta sattunut Luumäen kuolonkolari saattoi johtua välien selvittelystä kesken ajomatkan.

Poliisin tiedotteen mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä matkustajaa, oli ollut matkalla valtatietä 6 kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla tien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle. Kolme matkustajaa oli noussut autosta ulos.

Kolmen matkustajan ollessa pysähdyksissä olleen auton takapuolella tai sivulla, heidän takaansa oli tullut rekka ja törmännyt ajoradalla olleisiin ihmisiin.

Törmäyksessä vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies kuolivat heti. Kolmas ulkona ollut, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Hänen vammansa eivät ole vakavia.

Törmäyshetkellä ainoana henkilönä autossa istunut auton kuljettaja, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ei loukkaantunut.

Poliisin arvion mukaan pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa olleiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta oli noussut ulos selvittämään.

Rekkaa ajanutta vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten poliisi pyrkii esitutkinnassa selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.

Lue myös:

Kaksi ihmistä kuoli Luumäellä – nousivat autosta rekan eteen Kuutostiellä