Porin tapahtumaviikko poliisille yllättävänkin rauhallinen – nuorten rähinöinti työllisti Kirjurinluodon uimarannalla

Pori
Pori Jazz 2019
Porin tapahtumaviikko sujui poliisin mukaan yllättävän rauhallisesti väenpaljoudesta huolimatta.Jari Pelkonen / Yle

Pori Jazz ja SuomiAreena sujuivat poliisin mukaan tapahtumien väenpaljouteen nähden yllättävänkin rauhallisesti.

Huumausaineen käyttörikoksia poliisi kirjasi Kirjurinluodon alueella kolme ja pahoinpitelyjä viisi. Lisäksi festivaalialueella kirjattiin muutamia omaisuusrikoksia kuten lompakko- ja kännykkävarkauksia.

80 lastensuojeluilmoitusta

Myös nuorten rähinöinti työllisti poliisia perjantaina ja lauantaina Kirjurinluodon uimarannan läheisyydessä. Poliisi teki alkoholia käyttäneistä tai sitä hallussaan pitäneistä nuorista yli 80 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille.

Poliisi otti alaikäisiltä juhlijoilta pois mietoja alkoholijuomia yli 200 pullollista tai tölkillistä.

Taavi kesti yleisömassan

Jazzfestivaalin loppuunmyytyjen pääkonserttien yleisön poistuminen konserttien jälkeen tukki hetkeksi Raumansillan perjantaina ja lauantaina, kun jalankulkijat ja pyöräilijät eivät malttaneet pysyä kevyen liikenteen väylällä, vaan tungeksivat ajoradalle.

Myös Taavi-sillalla oli tungosta, mutta silta kesti jalankulkijoiden vyöryn ja veteen putoamisilta ja onnettomuuksilta vältyttiin.

Lentokieltoa rikottiin viisi kertaa

Tilapäistä lentokieltoa Kirjurinluodon ja Porin ydinkeskustan alueella rikottiin poliisin mukaan viisi kertaa. Kaikista luvattomista droonin lennättäjistä on tehty rikosilmoitus.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom oli kieltänyt tilapäisesti kaiken miehittämättömän ilmailun turvallisuussyistä. Kielto pättyi sunnuntaina.