HeKa tiukentaa ympäristöystävällisyyden vaatimuksia hankinnoissa

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Heka pyytää yrityksiltä tarjouspyyntöasiakirjoissa selvitystä esimerkiksi ympäristöjärjestelmästä tai rakennus- ja purkujätteen lajittelusta.

Helsinki
heka vuokrat
heka vuokratPetteri Juuti / Yle

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Heka on tiukentanut rakennus- ja remonttifirmojen ympäristöystävällisyyteen liittyviä vaatimuksia.

Kesän alusta lähtien entistä pienemmissä remonteissa on alettu vaatia toimijoilta ympäristövastuuta. Tarkoituksena on kannustaa kaikenkokoisia firmoja vastuullisuuteen.

Tarjouspyyntöasiakirjoissa pyydetään selvitystä esimerkiksi ympäristöjärjestelmästä tai rakennus- ja purkujätteen lajittelusta.

– Hissi- tai parvekeremontissa mietimme aina hankintakohtaisesti, mihin haluamme vaikuttaa ja mitä kriteerejä asetetaan. Saatamme vaikka pyytää selvitystä jätteiden lajitteluasteesta ja pyrkiä siihen, että jätteet saadaan hyödynnettyä 70-prosenttisesti, eli että valtaosa jätteistä ei mene polttoon, vaan saadaan muulla tavalla hyödynnettyä, ympäristöasiantuntija Marika Nyyssönen Helsingin kaupungin asuntoyhtiö Hekasta.

Nyyssösen mukaan pienemmältä toimitajlta pyydetään selvityksiä ympäristöohjelmasta. Kaupunki voi myös tarjota valmiin pohjan, johon yritykset voivat kirjoittaa, mitkä ovat merkittävimmät ympäristövaikutukset kyseisessä työssä tai omassa toiminnassa ja millä keinoilla niitä voidaan vähentää.

Heka on merkittävä toimija kiinteistöalalla, joka tekee vuosittain kymmeniä kilpailutuksia rakennus- ja korjaushankinnoista.