Vieläkö muistat, missä Ridge vieraili 1993? Entä oliko Ruokolahden leijona uros vai naaras? Testaa, kuinka hyvin muistat nämä kohua aiheuttaneet kesäuutiset

Uutisotsikot ovat useimmille tuttuja, mutta miten on yksityiskohtien laita? Tee kesäinen testi ja katso, kuinka hyvin sinulla on nippelitieto hallussasi.

uutiset
Kuvituskuva uutisvisailuun.
Vieläkö muistat nämä? Lähihistoriastamme löytyy lukuisia ikimuistoisia kesäaikaan sijoittuneita uutisia. Nyt voit palautella tapahtumia mieleesi ja testata samalla muistinystyröitäsi. Yle

Heinäkuu on tunnetusti hiljaista uutisaikaa, kun niin sanottu virallinen Suomi lomailee. Tästä johtuen uutistoimitusten uutiskriteerit ovat perinteisesti olleet tavallista sallivammat.

Näistä uutisista Suomessa on kohistu menneinä kesinä. Kokeile kuinka hyvin muistat niiden yksityiskohdat. Muista katsoa jutun lopusta löytyvät arkistovideot takavuosien kohu-uutisista.

Palauta uutistapahtumat mieleesi näillä videoilla:

Kesällä 1992 Suomessa seurattiin Ruokolahdella havaitun leijonan liikkeitä. Leijonahavainto työllisti roimasti eri viranomaisia, ja ihmiset pelkäsivät liikkua Ruokolahden metsissä.
Kesällä 1997 seurattiin tarkasti Liekki-sonnin liikkeitä Kanta-Hämeessä. Liekki karkasi Hausjärven Kurun kylästä alkukesästä ja saatiin kiinni syksyllä.
Heinäkuussa 2006 tavattiin nuori ryhävalas Himangan edustalla. Valas oli aiemmin sotkeutunut Ruotsin rannikolla kalastusverkkoihin. Viikkoja myöhemmin löydettiin kuollut ryhävalas Latvian rannikolta. Se saattoi olla sama valas, jonka ylivieskalainen opettaja oli nimennyt poikansa mukaan Veetiksi.
Kauniiden ja rohkeiden Ridge Forrester eli näyttelijä Ronn Moss vieraili Suomessa vuonna 1993. Keskeinen hänelle esitetty kysymys kuului, kenet Ridge aikoi sarjassa naida.
Vuoden 2003 eduskuntavaalit muodostuivat SDP:n ja keskustan kaksintaisteluksi. Ankarassa kisassa pääministerin paikasta lyömäaseeksi nousi ns. Irak-vuoto. Pari kuukautta myöhemmin jupakka johti pääministeri Anneli Jääteenmäen eroon ja hallituksen kaatumiseen.
Sauna-Timona tunnettu Timo Kaukonen loukkaantui vakavasti löylyn MM-kisoissa vuonna 2010. Onnettomuudesta huolimatta Sauna-Timo on jatkanut intohimonsa, saunomisen, parissa.