Rajavartioston valvontakamera kuvasi verisen kamppailun: karhu iski hampaansa hirven niskaan

Liiketunnistuksella toimiva kamera tallensi harvinaisen näyn.

Rajavartiolaitos
Karhu puree hirveä.
Hirviparka päätyi karhun haaskaksi. Kuva: Kainuun rajavartiostoKainuun rajavartiosto

Rajavartiolaitoksen kameralle tallentui karhun ja hirven kamppailu lauantaina Kuusamossa. Taisto päättyi huonosti hirven kannalta karhun kaadettua sen.

Rajavartiolaitos käyttää teknistä valvontaa rajalla ja sen läheisyydessä. Kainuun rajavartioston mukaan kamera tallentaa usein eläimiä, mutta hirven ja karhun kohtaaminen suoraan linssin alla oli erikoinen tapaus.

Kuvasta näkyy, kuinka karhu on käynyt hirven kimppuun ja puree sitä niskasta.

– Karhu tappoi hirven ja teki siitä itselleen haaskan. Nyt se käy ruokailemassa samalla paikalla, kertoo yleisjohtaja, kapteeni Jussi Voutilainen Kainuun rajavartiostosta.

Kamera toimii liiketunnistemalla ja räpsii kuvia, kun joku tai jokin liikkuu lähettyvillä. Kuvista näkyy, että karhu on käynyt haaskalla syömässä kaadon jälkeen.

– Partiomme pyrkivät nyt välttämään alueella liikkumista. Karhu haluaa varmasti puolustaa haaskaansa, joten työturvallisuus on huomioitava, Voutilainen sanoo.

Kainuun rajavartioston partiot kohtaavat silloin tällöin karhuja muutenkin, mutta ehdoin tahdoin niiden lähelle pyrkiminen ei ole tietenkään järkevää.

Korjattu Kainuun rajavartiolaitos rajavartiostoksi kello 14.15.