Hyppää sisältöön

Al-Assadin tai Venäjän joukot tekivät jälleen verisen ilmaiskun torille Syyriassa – "Ruumiita lojuu kaduilla"

Vilkkaalle markkinapaikalle ja asuinalueille tehdyissä iskuissa kuoli ainakin 20 ihmistä.

Turkin Ankarassa osoitettiin mieltä Syyrian ja Venäjän hallintoja vastaan kesäkuussa. Kuva: STR / EPA

Syyrian kapinallisten hallitsemassa Idlibin maakunnassa on kuollut ainakin 20 ihmistä ilmaiskuissa, sanovat pelastajat ja alueen asukkaat.

Oppositiota lähellä olevan, Syyrian sotaa seuraavan Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan yli 30 ihmistä haavoittui.

Iskut tapahtuivat tiheästi asutetussa Ma'arrat an-Numanin kaupungissa Idlibin maakunnan eteläosassa. Pelastajien mukaan niiden tekijä on joko presidentti Bashar al-Assadin hallinto tai sitä tukeva Venäjä.

Ilmaiskut kohdistuivat vilkkaalle torille ja asuinalueelle. Yksi ruumiita rakennusten raunioista etsivä pelastaja kuvaili, että iskut jättivät jälkeensä rajua tuhoa.

– Ruumiita lojuu kaduilla. Jumala kostakoon (Venäjän presidentti Vladimir) Putinille ja Assadille heidän rikoksistaan, Idlibin siviilipelastajaryhmään kuuluva Abdulrahman al-Yasser sanoi uutistoimisto Reutersille.

Venäjän puolustusministeriö kiistää uutistoimisto Tassin mukaan, että se olisi toteuttanut iskut. Puolustusministeriön mukaan Venäjän armeijan koneita ei ole liikkunut kyseisellä alueella.

Venäjä ja Syyrian hallinto aloittivat hyökkäyksensä Idlibin maakuntaan huhtikuun lopussa. Iskut markkinapaikoille ja asuinalueille ovat olleet niiden yleinen strategia.

Suurhyökkäyksessä on kuollut yli 2 000 ihmistä ja reilut 300 000 on joutunut jättämään kotinsa.

Lisää aiheesta:

.
.