Attendon hoivakodin selvitys saatiin määräajassa – Joelinkodin valvonta jatkuu edelleen Lappajärvellä

Attendo on selvityksessään todennut, että henkilökuntamäärä hoivakodissa on nyt riittävä. Muiden toiminnassa havaittujen epäkohtien osalta valvonta jatkuu edelleen.

palvelutalot
Attendo toimitilat Helsingissä.
Attendo Hoivakoti Mistelin selvitys Lappajärvellä sijaitsevan Joelinkodin henkilöstötilanteesta saatiin AVIin määräajassa. (Kuvituskuva).Berislav Jurišić / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on saanut Attendolta selvityksen siitä, miten Lappajärvellä sijaitsevan Attendo Hoivakoti Mistelin Joelinkodin toimintayksikön henkilöstömäärässä havaitut puutteet korjataan.

Selvitys saatiin määräajassa eli viime viikon perjantaina.

Ylitarkastaja Päivi Ahvenuksen mukaan Attendo kertoo selvityksessään, että Joelinkodissa on nyt sekä aamuvuorossa että iltavuorossa kolme työntekijää ja yövuorossa yksi. Ahvenuksen mukaan määrä on nyt riittävä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto asetti viime viikolla Attendon Hoivakoti Mistelille 100 000 euron uhkasakon sen toiminnassa havaittujen epäkohtien takia. Attendo Hoivakoti Misteli Oy on tuottanut Joelinkoti-palveluyksikön palvelut huhtikuusta 2019 lähtien.

Valvonta jatkuu

Kehitysvammaisille tarkoitetun tehostetun palveluasumisen yksikössä oli havaittu myös muita puutteita henkilökuntavajeen lisäksi. Puutteita on ollut muun muassa sen lääkehuollossa, vastuuhenkilö ei ole ollut paikan päällä ja selvitykset ovat olleet ristiriitaisia.

Niiden osalta valvonta jatkuu edelleen. Esimerkiksi Attendon antama selvitys Joelinkodin vastuuhenkilöstä vaatii Ahvenuksen mukaan vielä tarkentamista.

Ahvenus arvelee, että syksyn aikaan kaikki hoivakoti Misteliin liittyvät selvitykset saadaan valmiiksi.

Ahvenuksen mukaan kesä on ollut aluehallintovirastossa poikkeuksellinen, sillä akuutteja ja vakavia asioita on riittänyt käsiteltäväksi koko kesän.

– Yleensä kesällä on pystynyt tekemään jotain rästihommia pois, mutta tänä kesänä ei yhtään.

Attendon hoivakodille Lappajärvellä 100 000 euron uhkasakko henkilökuntavajeen vuoksi