Muutokset Espoon vammaiskuljetuspalveluissa poikivat kantelun – hankkeen valmistelutapaa syytetään harhaanjohtavaksi

Eduskunnan oikeusasiamiehelle jätetyssä kantelussa todetaan, että vammaiskuljetuspalveluita valmistellessa vammaisten mielipiteitä ei ole huomioitu lupauksista huolimatta.

kantelut
Läheltä
Yle

Vammaiskuljetuspalveluiden muuttamisesta Espoossa on tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Kantelu koskee erityisesti tapaa, jolla Espoon virkamiehet ovat valmistelleet Länsi-Uudenmaan kulkukeskusta ja tehneet uuden toimintaohjeen.

Kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle jättäneen Anita Anderssonin mukaan on harhaanjohtavaa, että asiakkaiden mielipiteellä mainostetaan olevan merkitystä, kun käytännössä näin ei kuitenkaan ole.

– Meiltä pyydettiin kommentteja, mutta niitä ei huomioitu millään tavalla. Siellä on ihan eri asioita, kuin mitä olisimme halunneet ja mitkä olisivat olleet meille vammaisille tärkeitä, Andersson sanoo.

Kantelussa todetaankin, että kulkukeskuksen valmistelussa ei ole huomioitu vammaisten mielipidettä, vaikka julkisuudessa asiakkaiden on kerrottu olevan mukana hankkeen valmistelussa.

Vammaiskuljetusten toimintaohjetta ollaan muuttamassa kymmenessä Länsi-Uudenmaan kunnassa. Uuden toimintaohjeen ovat hyväksyneet vasta Espoo, Siuntio ja Inkoo.

Vammaisjärjestöt ovat kritisoineet muutoksen heikentävän merkittävästi vammaisten kuljetuspalveluja.