1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. perheet

Viikoittaiset perhepuistotapahtumat keräsivät Mikkelissä kymmeniä lapsia ja aikuisia viettämään aikaa ja syömään maksutta

Punapirtin päiväkodilla ja Ritvalan leikkipuistossa kävi järjestäjien mukaan tiistaisin 80–100 lasta ja aikuista.

perheet
Lapsi keinuu leikkipuistossa seisoalleen.
Wasim Khuzam / Yle

Mikkelissä tänä kesänä kokeiltu perheparkkikokeilu on ollut järjestäjien mukaan menestys. Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki -yhdistys Esteryn projektityöntekijä Eeva Pääkkönen kertoo, että viikoittaisissa tapahtumissa on ollut 80–100 lasta ja aikuista.

– Perheiltä paikan päällä saadun palautteen perusteella tästä on tykätty, Pääkkönen sanoo.

Perheparkkikokeilussa lapsiperheet kokoontuivat tiistaisin puistoon viettämään aikaa yhdessä muiden perheiden kanssa. Tapahtumissa oli pientä ohjelmaa, ja kaikille tarjottiin maksuton lounas. Perheparkkikokeilun järjestivät yhteistyössä Meijän Mikkeli ja Esteryn Arki haltuun -hankkeet.

Kesäkuussa perheparkit kokoontuivat Punapirtin avoimen päiväkodin pihassa, jolloin perheet saivat käyttää myös päiväkodin sisätiloja kuten vessoja sekä kalusteita. Heinäkuussa tapahtumat olivat tiistaisin Ritvalan leikkipuistossa, jossa oli enemmän retkeilyolosuhteet.

– Söimme nurmikolla vilttien tai penkkien päällä, Pääkkönen kertoo.

Pääkkösen mukaan tavoitteena on saada perheparkkikokeilulle ensi vuonna jatkoa. Puistopäivissä mukana olleilta perheiltä kysytään palautetta tapahtumista, ja kesän kokemuksista tehdään koontia tulevaisuutta varten.

– Kova tavoite on, että ensi vuonna saisimme edes kerran viikkoon järjestettyä, Pääkkönen sanoo.

Viimeinen perheparkkitapahtuma oli eilen tiistaina.

Lue seuraavaksi