1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tieliikennekuolemat

Poliisi: Luumäen kolarissa kuolleet seisoivat ajoradalla – rekan kuljettaja ei omien sanojensa mukaan nähnyt uhreja

Poliisi arvioi kuulustelujen vievän vielä viikkoja. Rekan kuljettajaa on kuulusteltu kahdesti.

Tieliikennekuolemat
Kynttilöitä onnettomuuspaikalla
Kalle Purhonen / Yle

Poliisi on edistynyt Luumäellä sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneen kuolonkolarin tutkinnassa. Kymenlaaksolaiset mies ja nainen menehtyivät jäätyään rekan alle valtatie 6:lla Jurvalan kohdalla.

Poliisin mukaan on selvää, että onnettomuudessa menehtyneet olivat seisseet onnettomuushetkellä ajoradalla. Poliisi epäilee, että henkilöt olivat poistuneet autosta selvittelemään jotakin erimielisyyttä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen arvioi tapaukseen liittyvien kuulustelujen vievän vielä viikkoja. Asianosaisten lisäksi kuullaan paikalle myöhemmin tulleita henkilöitä.

Rekan venäläinen kuljettaja on kertonut poliisille kuulusteluissa, että hän ei nähnyt ihmisiä pimeällä tiellä, eikä ehtinyt väistää tai jarruttaa tilanteessa.

Tielisen mukaan kuskin mahdollisuuksia havaita autoa tai ihmisiä kolaripaikalla saatetaan vielä selvittää jonkinlaisella rekonstruktiolla myöhemmin.

Kuskia epäillään edelleen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Osittain ajoradalle pysäköidyn auton ulkopuolella oli myös kolmas henkilö, joka loukkaantui onnettomuudessa lievästi. Auton kuljettaja ei loukkaantunut.

Lue seuraavaksi