Ristijärvellä järjestetään SM-hiihdot ensi keväänä – "Me haluttiin oikeat hiihtokisat"

Ristijärven Pyry järjestää maastohiihdon SM-kisat Saukkovaaralla 3.–5.4.2020.

hiihto
Maisema Saukkovaaralta.
Kisavieraat kuljetetaan bussilla Saukkovaaran laelle. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Ensi vuoden huhtikuussa järjestettävien SM-hiihtojen kisaohjelma on poikkeuksellinen, sillä samalla viikonlopulle Ristijärven Saukkovaaralla kilpaillaan viestit, pitkät matkat ja 10:n sekä 15:n kilometrin kisat.

– Me haluttiin oikeat hiihtokisat, ei voi kuitenkaan sanoa, että vanhanaikaiset, sanoo kilpailujohtaja Arto Tolonen.

Kansainvälinen hiihtoliitto hyväksyi Saukkovaaran 10 kilometrin ladun vuosi sitten, viiden kilometrin latu hyväksyttiin muutama vuosi takaperin.

– Kympin latumme on todella kova. Ladun pohjissa näkyy Kari Härkösen ja Immo Kuutsan kädenjälki. Kansainvälinen hiihtoliitto vaatii, että ladut ovat esimerkiksi tietyn levyisiä, nousut ovat tietyn pituisia ja niissä on tarvittava määrä kokonaisnousua.

Tällä hetkellä Saukkovaaralla tehdään maisemointia, raivausta ja parkkipaikkojen pohjia. Talvella Saukkovaaralla säilötään lunta kaiken varalta.

– Kuljetamme suurimman osan kisavieraista alhaalta ylös kisabussilla, samalla tavalla toimitaan myös Italian Anterselvassa.

– Meillä on yleensä metri lunta maaliskuussa. Varastoimme kuitenkin lunta kriisipaikkoihin, joihin paistaa ja tuulee, sanoo kilpailujohtaja Arto Tolonen.

Kisavieraat tulevat Tolosen mukaan majoittumaan Vuokatissa, Kajaanissa tai Ukkohallassa.

– Ajomatka majoituksiin tulee olemaan siedettävä, lupaa Tolonen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)