Herätys: Tampereella päiväkoti liekeissä yöllä, lääkepula vaivaa apteekkeja, käytetyillä sähköautoilla kova kysyntä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Päiväkoti tulessa.
Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin klo 2.30 varhain keskiviikkoaamuna.Juha Köykkä

Tampereella tulipalo päiväkodissa

Tampereella Hämeenpuistossa syttyi yöllä tulipalo päiväkodin kattorakenteissa. Päiväkoti on kiinni asuinkerrostalossa ja tämän vuoksi savua on kulkeutunut kerrostalon asuntoihin. Henkilövahinkoja ei ole tiedossa. Ensihoito on tarkastanut 59 henkilöä.

Sammutustöissä on ollut noin 20 pelastusyksikköä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin klo 2.30 varhain keskiviikkoaamuna.

Kattorakenteissa on edelleen palopesäkkeitä, eikä asukkaita voi päästää asuntoihin ennen jälkiraivauksen loppumista.

Lääkepula käynnistää lähihoitajan ja farmaseutin puhelinrumban

Nainen lajittelee lääkkeitä lääketukussa.
Apteekin hylly ammottaa tyhjyttään tutusta itsehoitolääkkeestä tai lomamatkalle ei yllättäen löydykään omaa reseptilääkettä? Tilanne on yhä tutumpi suomalaisille,Oriola-KD

Reseptilääkkeiden lisäksi myös monet itsehoitolääkkeet ovat loppuneet tänä vuonna apteekeista. Lääkepula pitkittää asiointia apteekissa ja hankaloittaa vanhusten hoitoa.

Lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat kasvaneet rajusti kymmenessä vuodessa. Suurin syy häiriöiden kasvuun ovat lääketeollisuuden tuotanto-ongelmat. Hallitus pohtii jo, pitäisikö Pohjoismaiden hankkia lääkkeet yhdessä ja lääkkeiden valmiusvarastoa kasvattaa.

Käytetyt sähköautot napataan autoliikkeistä hetkessä

Toni Stenström ladattavan hybridin vieressä.
Toni Stenström on ollut tyytyväinen ladattavaan hybridiinsä. Latauspaikkoja on löytynyt, ja hän on pystynyt ajamaan sähköllä kaupunkiajot.Minna Rosvall / Yle

Käytettyjen sähköautojen kysyntä on kova, mutta markkinoille niitä tulee laajemmin vasta muutaman vuoden päästä. Sähkökäyttöisen auton ostossa kannattaa olla tarkkana, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana. Joskus ostaja saattaa unohtaa varmistaa jopa, että latausjohto on mukana.

Aurinkoinen sää hemmottelee

Keskiviikon sääkartta.
Yle Sää

Sää jatkuu aurinkoisena ja helteisenä suurimmassa osassa maata. Ilmatieteen laitos varoittaa monessa osassa maata tukalasta kuumuudesta.

Keskiviikkopäivä on suurimmaksi osaksi aurinkoinen ja hyvin lämmin. Lämpötila on laajalti hellelukemissa ja nousee jopa +35 asteeseen. Itään yltää kuitenkin viileämpää ilmaa ja sadekuuroja, samoin kuin Pohjois-Lapissa voi iltapäivän ja illan aikana tulla sadekuuroja. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.