Helsingin kerrostalopalo saatu sammutettua – kymmenkunta asuntoa käyttökiellossa

Pelastuslaitoksen mukaan sammutustyöt saatiin päätöseen puolenyön jälkeen varhain keskiviikkona. Sopimuspalokunta tekee paikalla jälkivartiointia aamuun saakka.

Helsinki
Ullakkopalo Eerikinkadulla
Eerikinkatu on suljettu liikenteeltä sammutustöiden takia.Marjaana Monto / Yle

Kerrostalon yläkerroksessa syttyi voimakas tulipalo tiistai-iltana Eerikinkadulla Helsingin Kampissa. Pelastuslaitos sai palon hallintaan eikä palo levinnyt muihin rakennuksiin.

Pelastuslaitos evakuoi asukkaita rakennuksen yläkerroksista, mutta palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Noin kymmenkunta asuntoa on pois käytöstä. Päivystävä palomestari Vesa Berg luonnehti varhain keskiviikkoaamuna vahinkoja "aika koviksi". Asunnoissa on vesivahinkoja sammutuksen jäljiltä ja yksi ylimmän kerroksen asunto ja ullakko ovat palaneet pahoin.

Pelastuslaitoksen yksikköjä oli enimmillään 13 sammutustöissä.

Berg kertoi, että vielä on epäselvää, onko palo saanut alkunsa ullakolta vai ylimmän kerroksen asunnosta.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Eerikinkatu on avattu liikenteelle.

Tulipalo
Kerrostalo sijaitsee Eerikinkadulla.Kalevi Rytkölä / Yle

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Petri Strandbergin mukaan tulipalo oli hankalasti paikallistettavissa.

– Jouduimme avaamaan kattoa, jotta saimme estettyä palon leviämisen. Tällä hetkellä katolla sammutetaan ja raivataan pesäkkeitä, Strandberg kuvaili illalla.

Strandbergin mukaan oli vaarana, että palo olisi päässyt leviämään koko rakennuksen ullakon mittaiseksi. Palo-ovet olisivat kuitenkin estäneet paloa leviämästä muihin rakennuksiin. Eerikinkatu jouduttiin illalla sulkemaan.

Juttua päivitetty 24.7.2019 klo 4:12 ja 23.7.2019 kello 23.05.