Hyppää sisältöön

Malissa itsemurhaisku rauhanturvatukikohtaan - viisi virolaista, yksi ranskalainen ja kaksi malilaista loukkaantui

Hyökkäys kohdistui kansainväliseen rauhanturvatukikohtaan, jossa on Ranskan ja Malin armeijoiden joukkoja sekä YK:n rauhanturvaajia.

YK:n rauhanturvaaja Malissa. Kuvituskuva. Kuva: Michel Kappeler / EPA

Malissa on tehty itsemurhaisku, jossa loukkaantui viisi virolaista ja yksi ranskalainen sotilas sekä kaksi malilaista siviiliä, kertoo Ranskan armeija.

Hyökkäys kohdistui kansainväliseen rauhanturvatukikohtaan, jossa on Ranskan ja Malin armeijoiden joukkoja sekä YK:n rauhanturvaajia. Iskun tekijät räjäyttivät käytössään olleen ajoneuvon, johon oli maalattu YK:n merkinnät.

Viron puolustusministerin mukaan viisi virolaista sotilasta sai vammoja iskussa. Ranskan armeijan edustajan mukaan kaksi virolaista ja yksi ranskalainen sotilas ovat edelleen sairaalahoidossa, mutta heillä ei ole hengenvaaraa.

Ranskan armeijan edustaja, eversti Frédéric Barbry kertoi AFP:lle, että kaksi henkilöä oli ajoneuvossa, jossa käytettiin MINUSMA-operaation värejä. YK:n johtaman operaation tehtävänä on tukea Malin laillista hallintoa ja maan jälleenrakennusta.

Yksi hyökkääjistä oli pukeutunut Malin armeijan univormua muistuttavaan asuun.

Aiemmin Malin turvallisuusviranomaiset kertoivat että itsemurhapommittajia oli vähintään kolme.

Ranska ja useat muut Euroopan maat käyvät Malissa taistelua terrorismia vastaan. Ranska on tiettävästi pyytänyt Suomea mukaan osallistumaan toimintaan. Suomi on ollut Malissa mukana YK:n ja EU:n operaatioissa.

Vuosi sitten Gaon alueella Malissa tehtiin autopommi-isku ranskalaisia sotilaita vastaan. Hyökkäyksessä kuoli AFP:n mukaan neljä ihmistä ja noin 20 loukkaantui.

Lue lisää:

.
.