Ed Sheeranin konsertti sujui ilman suurempia häiriöitä – Helsingin poliisi ja HSL olivat varautuneet tapahtumaan ennalta

Helsingin poliisin mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti, eikä poliisille aiheutunut juuri lainkaan tehtäviä.

Ed Sheeran
Poptähti Ed Sheeran esiintyi Malmin lentokentällä tiistaina.
Poptähti Ed Sheeran esiintyi Malmin lentokentällä tiistaina. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Lähes 50 000 ihmistä oli tiistaina kuuntelemassa maailman suosituinta miesartistia Ed Sheerania Malmin lentokentällä Helsingissä.

Helsingin poliisin mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti, eikä poliisille aiheutunut juuri lainkaan tehtäviä.

– Purkuvaiheessa länsipuolen poistumisreitti ruuhkautui ja autoliikenne joutui odottamaan jonkin aikaa, että jalankulkijat saatiin alta pois, mutta muuten tämä on sujunut oikein hyvin, komisario Harri Kopra kertoo.

Helsingin poliisilla oli paikalla oma tilanneorganisaatio valvomassa konsertin ja liikenteen turvallisuutta. Vastaava operaatio on tiedossa myös keskiviikkona, kun Ed Sheeran esiintyy Malmilla uudemman kerran.

– Toivotaan, että huomenna on yhtä rauhallista kuin tänään, Kopra sanoo.

VR, Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Väylävirasto olivat varautuneet Sheeranin konserttiin ylimääräisellä henkilökunnalla ja liikenteen lisävuoroilla. Junissa oli tavallista enemmän konduktöörejä ja junat olivat tavallista pidempiä.

– Malmin asemalle oli palkattu järjestyksenvalvojia ohjaamaan laiturilla olevia matkustajia oikeaan suuntaan, HSL:n viestinnän päivystäjä Joona Packalen kertoo.

Packalenin mukaan liikenne sujui hyvin, eikä HSL:n viestinnän tietoon tullut suurempia ongelmia.

Lue aiheesta lisää:

Ed Sheeran sekoittaa Malmin lentokentän lähialueen liikenteen – poliisi pyytää välttämään ylimääräistä liikennettä alueella tänään sekä huomenna

Ed Sheeran esiintyy ensi kertaa Suomessa – tunnelma korkealla Malmilla, konsertti aikaistui lämmittelijä Zara Larssonin peruttua keikkansa

Ed Sheeran on maailman suosituin miesartisti, naapurinpoika ja taktikoiva bisnesmies