Hyppää sisältöön

Kuhakunkkubileet kutistuivat viime vuodesta – "Kuormitus oli todella kova"

Vetouistelukilpailu Kuhakunkun ohella järjestettävä biletapahtuma palaa juurilleen viikonloppuna.

Kuhakunkku-kilpailun ohessa on paljon muutakin ohjelmaa. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle

Paltamossa järjestettävässä vetouistelutapahtuma Kuhakunkussa sadat venekunnat kisaavat Kuhakunkun tittelistä, mutta tapahtuman aikaan Paltamossa osataan odottaa jo paljon muutakin.

Viime vuonna oheistapahtumana toimi valtava ysärimusiikkikonserttien hallitapahtuma, mutta tänä vuonna juhlitaan hillitymmin. Juhlat järjestetään alkuvuosien tyyliin Paltalinnassa ja sen pihamaalle aidattavalla alueella. Esiintyjinä nähdään bilebändi Stargate, DJ Pona ja DJ Kaasi.

Konserttijärjestelyistä vastaava Janne Mikkonen myöntää, että viime vuoden ponnistus vei voimat järjestäjiltä. Myöskään kävijätavoitteisiin ei päästy.

– 200 000 euron ja 11 artistin festarin järjestämisessä oli ihan älytön työ. Kärsittiin vähän resurssipulasta, kun tekeviä käsiä oli vähän ja kuormitus oli todella kova. Nyt päätimme, että tänä vuonna ei enää jaksa, Mikkonen sanoo.

Kun viime vuonna konserttikansaa saapui tapahtumaan noin 2000 henkeä, nyt Paltalinnan bileiltaan odotetaan tulevana viikonloppuna noin kuuttasataa ihmistä.

Mikkonen lupaa kuitenkin, että luvassa on jälleen kerran hyvää musaa ja meininkiä, vaikka puitteet ovatkin pienemmät. Talkooporukalla riittää vielä virtaa bileiden järjestämiseen.

– Tällä meidän porukalla on joka vuoden jälkeen ollut olo, että "Ei enää koskaan". Mutta kun kuluu vähän aikaa ja särmät vähän pyöristyy, mieli muuttuu. Oli lähellä, ettei tänäkin vuonna tullut hallitapahtumaa, mutta vedettiin viime metreillä jarrut pohjaan, Mikkonen sanoo.

Kuhakunkku on 15 vuodessa kasvanut koko ajan suuremmaksi, ja nykyään se on yksi Suomen suurimpia vetouistelutapahtumia. Tiistaihin mennessä kalastustapahtumaan on ilmoittautunut jo 120 venekuntaa. Mikkosen mukaan tämä on erittäin hieno alku.

– Yleensä ilmoittautumisiin herätään vasta loppuviikosta, ja suurin osa ilmoittautuu vasta paikan päällä. Viime vuonna kisassa oli 325 venekuntaa, Mikkonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.