Boris Johnsonin valinta pani vauhtia verkon irvileukoihin: Kuvamanipulaatioissa "BoJo" vertautuu Thatcheriin ja Trumpiin

Johnsonin vauhdikkaista esiintymisistä on vuosien mittaan kertynyt ehtymätön kuva-arkisto, jota piloissa hyödynnetään.

Boris Johnson poistui tiistaina konservatiivipuolueen puheenjohtajaäänestyksen tuloksen julkistamistilaisuudesta voittajana. Kuva: Andy Rain / EPA

Boris Johnsonin tiistainen valinta Britannian konservatiivipuolueen johtoon on synnyttänyt poikkeuksellisen, enemmän tai vähemmän onnistuneiden pilaviestien ja verkkomeemien vyöryn.

Johnsonin vauhdikkaista esiintymisistä on vuosien mittaan kertynyt ehtymätön kuva-arkisto, jota piloissa hyödynnetään.

Kuvatunnisteilla #bojo ja #borisjohnson julkaistuissa viesteissä erityisen suosittua näyttää olevan Johnsonin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin rinnastaminen.

Rinnastuksia on tehty myös 1980-luvun konservatiivijohtajaan, rautarouva Margaret Thatcheriin ja Venäjän tsaariin Boris Godunoviin.

Nykytodellisuus rinnastuu Jaltan konferenssiin

Innostusta on haettu myös historiallisista tapahtumista, kuten 1945 pidetystä Jaltan konferenssista. Vanhassa uutiskuvassa esiintyvien Josif Stalinin, Franklin Rooseveltin ja Winston Churchillin kasvot on korvattu Vladimir Putinin, Donald Trumpin ja Boris Johnsonin kasvoilla.

Useissa Twitterissä julkaistuissa päivityksissä hyödynnetään Johnsonin uran varrella otettuja hassuja kuvia. Johnsonilla on tapana ajautua omituisiin tilanteisiin julkisissa esiintymisissään, joten tällaisia kuvia on lähes ehtymätön varasto.

Boris Johnsonin epäonnisesta vaijeriliukuajelusta vuosia sitten otettu kuva on inspiroinut linnunpelättimen rakentajaa.

Osa viesteistä lähentelee herjausta

Monet sosiaalisessa mediassa julkaistuista viesteistä ovat hyvin ilkeitä tai suorastaan herjaavia. Niissä Johnsonia verrataan muun muassa pelleen.

"Kenelläs nyt on hullu johtaja", kysyy Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kuvalla varustettu tviitti.

Myös tiedotusvälineet konservatiivipuolueen johtajavalinta on kannustanut värikkäisiin kuvituksiin.

Mikäli Boris Johnson jatkaa vanhalla värikkäällä linjallaan myös pääministerinä, on vitsiviestien julkaisijoille luvassa paljon materiaalia myös tulevaisuudessa. Käyttöä voi löytyä myös tämän kommentoijan toivomalle uudelle emojille.

Lisää aiheesta: