Vuolijokea kuljetaan viikonloppuna kellumalla – "Kokeillaan saadaanko joku höyrypää paikalle"

Lauantaina Vuolijoella järjestettävässä tapahtumassa voi kulkea kelluvilla esineillä.

tapahtumat
Mies ajaa joella traktorinrenkaalla
Veikko Haataja näyttää mallia, että traktorinrenkaallakin voi kellua.Sirpa Lavikainen

Tulevana lauantaina Kajaanin Vuolijokea matkataan huumorimielessä lautalla, kumiveneellä tai millä tahansa kelluvalla esineellä.

– Tämä on koko perheen tapahtuma, eikä sellainen kuin Vantaalla järjestettävä kaljakellunta, jossa ollaan ympäripäissään, sanoo kisan järjestäjä Veikko Haataja.

– Halusimme järjestää kylällä jotain hauskaa, ettei elämän olisi vain työtä ja työtä.

Tapahtuma sai Haatajan mukaan alkunsa, kun toisen järjestäjän Heikki Tertsusen poika kulki Vuolijokea jäälautalla muutama kevät takaperin.

– Se tarina päättyi onneksi turvallisesti. Pari kesää siten sama poika kellui kumiveneellä Vuolijokea ja sitten päätettiin järjestää tämä tapahtuma. Haluamme kokeilla, että saadaanko joku höyrypää paikalle. Eli kaikki, jotka osaavat katsoa elämää huumorimielellä niin tervetuloa paikalle.

Vuolijoki-kellunta käynnistyy lauantaina klo 14.00, lähtöpaikka on Tupalankosken mutkasta Myötärinteen jokirannasta. Osallistuvilta toivotaan uimataitoa ja pelastusliivejä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)