1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Itä-Suomen poliisi on lisännyt työvoimaa loppuviikoksi – Kuopiorock-viikonlopusta odotetaan kiireistä

Tänään Kuopiossa käynnistyvä musiikkifestivaali työllistää perinteisesti myös virkavaltaa.

festivaalit
Yleisöä Kuopiorockissa vuonna 2018.
Yleisöä Kuopiorockissa vuonna 2018.Julius Konttinen / Kuopio RockCock

Itä-Suomen poliisi on varautunut tulevaan Kuopiorock-viikonloppuun lisäämällä vuorossa olevien työntekijöidensä määrää.

Poliisin mukaan lähipäivistä odotetaan etenkin Kuopion seudulla "tehtävärikkaita".

Aiempien vuosien perusteella poliisilla on ollut kiireisintä öisin, kun festivaalialue sulkeutuu ja ihmiset lähtevät valumaan kohti keskustaa.

– Erilaisia lieveilmiöitä on havaittavissa etenkin silloin, kun ihmiset alkavat poistua festarialueelta, ylikomisario Hans Vuoti tietää.

Poliisille tulevien hälytysten laatu vaihtelee yleensä festarien aikaan paljonkin, mutta tyypillisimpiä ovat esimerkiksi päihteisiin ja väkivaltaan liittyvät tehtävät.

– Siellä on esimerkiksi pahoinpitelyjä. Ja nyt kun ilmat ovat tämmöiset, niin saattaa tapahtua, että juodaan liikaa viinaa ja saatetaan sammua. Me poliisissa yritämme saada ihmiset kotiin, mutta jotkut varmaan pääsevät putkaankin, Vuoti toteaa.

"Älä provosoidu"

Tuleva viikonloppu on yksi Itä-Suomen poliisin kiireisimmistä, ja työllistää poliisia enemmän kuin esimerkiksi Kuopion Viinijuhlat.

– Itä-Suomi on kesäisin varsin tapahtumarikas alue, jossa on paljon yleisötilaisuuksia. Tähän asti kesän tapahtumat ovat sujuneet hyvin, Vuoti sanoo.

Festivaalikansalle hänellä on kaksi selkeää neuvoa:

– Älkää juoko liikaa alkoholia älkääkä provosoituko, jos joku provosoi, Vuoti toivoo.

Tänään käynnistyvä, kolmepäiväinen Kuopiorock järjestetään 25.–27.7.2019 Kuopion Väinölänniemellä. Festivaalit aiheuttavat muutoksia muun muassa liikennejärjestelyihin.

Kuopiorockissa esiintyvät tänä vuonna muun muassa The Offspring, Sabaton, Turmion Kätilöt, Eppu Normaali, Apulanta, Popeda sekä Ville Valo & Agents.

Lue seuraavaksi