1. yle.fi
  2. Uutiset

Entinen KuPS-juniori kirjoitti kirjan Kuopion Palloseuran elonjäämistaistelusta

Selviytymistarinan rinnalla kirja esittelee muutaman aikakauden kiinnostavimmista KuPS-hahmoista.

Kuopion Palloseura
KuPSia käsittelevä Keltamustat kyyneleet ilmestyi 25.7.2019. Tekijä Mikko Vehviläinen
Entinen KuPS-juniori Mikko Vehviläinen kirjoitti kirjan Kuopion Palloseurasta.Mikko Vehviläinen

Kuopion Palloseuraa käsittelevä kirja on julkaistu. Se on nimeltään Keltamustat kyyneleet ja sen on kirjoittanut entinen KuPS-juniori, vapaana toimittajana jalkapallosta kirjoittava Mikko Vehviläinen.

Kirja käsittelee Kuopion Palloseuran 1990-luvun eloonjäämistaistelua. Sen aikakaudeksi on rajattu KuPS-historian synkimmät vuodet: syksyn 1994 Veikkausliigasta putoamisen ja syksyn 1998 Kakkosesta nousun välinen jakso.

Aikakauden ongelmien taustoittamiseksi tarina kuitenkin kuljettaa aina seuran 1970-luvun suuruuden päiviin ja rakentaa toisaalta siltaa myös nykymenestykseen.

Selviytymistarinan rinnalla kirja esittelee muutaman aikakauden kiinnostavimmista KuPS-hahmoista. Oman laajan henkilökuvansa saavat Markku Hyvärinen, Eija Vähälä, nuorena edesmennyt Tomi Airaksinen ja Ilja Venäläinen. Lisäksi KuPS:n tukiyhdistykselle sekä KuPS IV -vapaaehtoisryhmittymälle on omat osuutensa.

Laajasta lähdeaineistosta ääneen pääsee kaikkiaan nelisenkymmentä Kuopion Palloseuran tuntevaa henkilöä: seura- ja joukkueenjohtoa, valmentajia, pelaajia, taustahahmoja, kannattajia sekä toimittajia. Kirjan lisäluvussa kerrotaan myös urheiluliiketoiminnan asiantuntijan, tohtori Arto Kuuluvaisen näkemys KuPS-sukelluksen taloudellisesta opetuksesta.

Lue seuraavaksi