Pietarsaaren leirintäalueen laajennus on jäänyt isompien hankkeiden jalkoihin

leirintäalueet
Kuvassa Fanta Sean minigolfrata ja allas
Yle

Pietarsaaren Vanhan Sataman virkistysaluetta ei ole päästy laajentamaan matkailuvaunukäyttöön suunnitellussa aikataulussa.

Rakennuslupa uutta huoltorakennusta varten on jo olemassa, mutta töitä ei ole päästy aloittamaan kaupungin tilapäisen työntekijäpulan takia.

Hankkeen urakoitsijaa ei ole ehditty kilpailuttaa, sillä etusijalle ovat mennet muun muassa käynnissä olevan uuden kielikylpykoulun jättihanke sekä naapuritontilla tehtävät Oxhamnin parakkikoulun rakentamistyöt.

Leirintäaluetta ja sen vieressä sijaitsevaa FantaSea-vesipuistoa ei avattu täksi kaudeksi, koska remontti- ja laajennustyöt oli määrä tehdä kesän aikana.

Suunnitelmissa on, että kaupunki rakentaisi leirintäalueelle noin viisikymmentä asuntovaunupaikkaa ja uuden huoltorakennuksen, johon tulisi muun muassa wc- ja suihkutiloja matkailijoiden käyttöön.

Alueen rakentamiseen on tälle vuodelle varattu 150 000 euroa. Lisäksi ensi vuoden taloussuunnitelmassa hankkeelle on 50 000 euroa.

Pietarsaari on hakenut virkistysalueen toiminnasta ja jatkokehittämisestä huolehtivaa yrittäjää alueelle jo pitkään, mutta tuloksetta. Alueen remontoinnin uskotaan houkuttelevan halukkaita toiminnan aloittajia.