Jättiläisoopperan suosio yllätti –"Näimme tämän oopperan ainutlaatuisuuden"

Oopperan ideoineet osasivat odottaa isoa menestystä jo pelkästään Daniel Cajanuksen tarinan perusteella.

oopperat
Nöyttelijä Michel Pouls esittää Daniel Cajanusta samannimisessä oopperassa Kajaanin Paltaniemellä
Näyttelijä Michel Pouls esittää Daniel Cajanusta samannimisessä oopperassa Kajaanin Paltaniemellä.Elisa Kinnunen / Yle

Keskiviikkona ensi-iltansa saava Cajanus-Jättiläisooppera on herättänyt laajasti huomiota ja jo toukokuussa yli 90 prosenttia lipuista myyty. Nyt oopperasta innostuneet ovat myöhässä, sillä Cajanuksen viisi esitystä on ollut loppuunmyyty jo kuukauden verran.

– Me odotimme isoa kiinnostusta, mutta kuinka nopeasti se realisoitui, yllätti meidät. Näimme tämän oopperan ainutlaatuisuuden pitkin matkaa. Daniel Cajanuksen takaa löytyy eksoottinen tarina, tämä on kansainvälinen yhteistyö ja tämä nähdään poikkeuksellisissa olosuhteissa, Oulujärven rannalla, sanoo Jättiläisoopperan tuottaja Veikko Leinonen.

Myös esityksen ennakkonäytös avattiin viime hetkillä lipunmyynnille ja senkin liput myytiin loppuun.

Paltaniemellä Oulujärven rannalle tehdyllä lavalla nähdään yli 80 hollantilaista ja suomalaista laulajaa, näyttelijää sekä tanssijaa.

Oopperan kantaesitys oli keväällä 2017 Hollannin Haarlemissa, Sankt Bavon kirkossa, johon Daniel Cajanus haudattiin vuonna 1749.

Daniel Cajanus syntyi Paltamossa vuonna 1703 ja matkusti ympäri Eurooppaa esiintyen kuninkaallisille ja kansalle. Kainuun jätin kerrotaan olleen noin 2,5 metriä pitkä, mutta arviot hänen pituudestaan vaihtelevat kuitenkin suuresti.

Oopperan tuottavat hollantilainen Zangstudio Haarlem ja kajaanilainen Vaara-kollektiivi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)