Kajaani SwimRunissa juostaan ja uidaan kaupungin keskustassa – "Näitä ei ole vielä paljoa Suomessa ollut"

Reitit kiertävät kajaanilaisille tuttua Renforsin lenkkiä Kajaanijoen ympäristössä.

uinti
Triathlonistit harjoittelevat vedessä.
SwimRun-kilpailussa uidaan luonnonvesissä. (Arkistokuva)Sanna Kähkönen / Yle

Uintia ja juoksua sekoittava SwimRun-tapahtuma saapuu Kajaanin keskustaan lauantaina 27. heinäkuuta. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Renforsin lenkin maastoissa.

– Näitä ei ole vielä paljoa Suomessa ollut, arviolta noin 10 tapahtumaa. Lähin oli Kuopiossa muutama viikko sitten, mutta näillä leveysasteilla kilpailut ovat vielä harvinaisia, kertoo tapahtumapäällikkö Waltteri Kanerva Kainuun Liikunta ry:stä.

Swimrun on lajina saapunut Suomeen Ruotsista, jossa tällaiset tapahtumat ovat Kanervan mukaan jo hyvin suosittuja. Niitä on Kanervan mukaan jopa enemmän kuin Triathlon-kilpailuja.

Kilpailussa on kaksi matkaa pituuksiltaan 5 ja 10 kilometriä. Pidemmällä matkalla on yksilökisan lisäksi myös parikisa. Lyhyemmälle reitille uintiosuuksia tulee kolme ja pidemmälle matkalle kuusi.

Tapahtuma ei juuri vaikuta alueella liikkumiseen. Kajaanin rauniolinnan yli kulkevalle Ahontielle on kuitenkin vaikutusta, sillä reitti menee tien ylitse Teppanan puoleisella rannalla.

Tapahtumaan oli keskiviikkona ilmoittautunut kolmisenkymmentä kilpailijaa, mutta Kanerva toivoo hyvien säiden kannustavan ihmisiä. Toiveena hänellä on 50 osallistujaa.

– Kilpailuun voi osallistua kuka vain. Alle 18-vuotiailta vaadimme huoltajan luvan osallistumiseen. Jos kunto epäilyttää, niin kannattaa osallistua lyhyemmälle matkalle. Sen jaksaa huonompikuntoinenkin, Kanerva sanoo.

Talkoolaisia on tapahtumassa tällä hetkellä 26, joista suurin osa on Kajaanin Uimaseuran väkeä. Kainuun liikunta on ollut järjestelyissä mukana, mutta Uimaseura huolehtii käytännön töistä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Päivitetty 25.7.2019 klo 16:42: Korjattu Kajaanin Uimaseuran nimi oikeaksi, aiemmin jutussa luki virheellisesti Kainuun uimaseura.