Evon suurleirin teemana tulevaisuus – partiolainen tutustuu erätaitoihin ja koodaukseen

Ilves19 kokoaa Hämeen partiolaiset suurleirille Lammin Evolle.

partio
Partiolaisia tulossa Lammin Evolle Ilves19-leirille
Leirille saapuu kaikkiaan noin 5 000 partiolaista.Ville Välimäki / Yle

Partiotoimintaan ja partioleireihin yhdistetään yleensä telttailu, erätaidot ja solmujen teko. Nykyajan partio pyrkii opettamaan lapsille ja nuorille myös muuta, kertoo leiripäällikkö Jaakko Honkala.

– Haluamme tuoda tulevaisuuden taitoja lapsille ja nuorille. Niitä on toki luonnossa toimiminen ja luonnon tuntemus, mutta yhtä lailla koodaus on tulevaisuuden kansalaistaito, tai luonnon monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen huomioiminen on kansalaistaitoja.

Leiriläiset tutustuvat myös virtuaalimaailmaan virtuaalilasien avulla.

Ilves19-leirin puinen kyltti
Nykyajan partio on paljon muutakin kuin erätaitojen opettelua.Ville Välimäki / Yle

Evolle on tulossa kaikkiaan noin 5 000 partiolaista – kyseessä on Hämeen Partiopiirin historian suurin piirileiri. Ilves19 on kuin kaupunki pienoiskoossa. Leirialueelta löytyy muun muassa sairaala, palokunta, työvoimatoimisto, maauimala, kahviloita sekä disco.

Leirin teemana on tulevaisuus. Vaeltajakasvatuspäällikkö Saana Koskisen mukaan se otetaan huomioon leirin kaikissa toiminnoissa.

– Meillä on eri ohjelmissa huomioitu tulevaisuus ja kestävä kehitys. Ajatuksena on että halutaan opettaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Niitä taitoja halutaan opettaa että uudet asiat ei pelota, vaan suhtauduttaisiin avoimesti.

Leiri jatkuu Evolla ensi viikon torstaihin asti.