Pielisen Savotassa keskustellaan työstä ja investoinneista

Lieksan Vaskiviikon alla järjestettävät paneelikeskustelut avaa Työsavotta Kulman juhlasalissa torstaina alkaen kello 14.

Lieksa
Lieksan Vaskiviikko.
Jyrki Utriainen / Yle

Pielisen Savotan keskustelut alkavat Lieksassa torstaina.

Paneelikeskusteluissa puhutaan tänä kesänä työstä ja työvoiman saatavuudesta sekä investoinneista ja niiden houkuttelemisesta alueelle.

Lieksaa ja koko maakuntaa vaivaa ristiriitainen ongelma. Työttömyys on korkealla, mutta samanaikaisesti eräät toimialat kärsivät työvoimapulasta.

Elintarviketeollisuus, sahat, sosiaali- ja terveydenhoito ja hallinto ovat esimerkiksi tällaisia aloja. Uudet investoinnit muun muassa biotuoteteollisuuteen lisäävät työvoimatarvetta.

Tämänpäiväiseen Työsavottaan osallistuvat SAK:n entinen puheenjohtaja, ministeri Lauri Ihalainen, tulevaisuusasiantuntija tohtori Mikko Dufva Sitrasta, Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski, Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo ja Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Tilaisuus alkaa Kulman juhlasalissa kello 14.

Perjantaisessa Investointisavotassa pohditaan uusien investointien ja niiden myötä uusien työpaikkojen saantia Lieksaan.

Tapahtuman järjestää Pielisen Savotta yhdistys yhteistyössä Lieksan kaupungin, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, Lieksan Lehden, Pohjois-Karjalan kauppakamarin, Lieksan Vaskiviikon, Osuuspankin, PKO:n, Kakkonen-Yhtiöiden ja PunaMustan kanssa.