Etelä-Savon kesäteattereilla onnistunut kausi – "Ei ole ollut liian sateista, mutta ei liian kuumaakaan"

Pienen soittokierroksen perusteella säät ovat suosineet teattereita.

kesäteatterit
Läheltä
Yle

Eteläsavolaisten kesäteattereiden kausi on ollut soittokierroksen perusteella onnistunut. Soitin Mikkeliin Naisvuoren kesäteatteriin, Kangasniemelle Syvälahden viihdekeskukselle ja Juvalle Kuninkaankartanon kesäteattereihin.

– Naisvuorella on näyttänyt oikein hyvälle, Mikkelin teatterin talouspäällikkö Jaana Aholainen sanoo.

Samankaltaisia vastauksia tulee muidenkin kesäteattereiden yleisömääristä. Mikkelissä Naisvuoren kesäteatterin ohjelmistossa on Lapinlahden Lintujen lauluille perustuva musiikkikomedia Elämä janottaa, joka on Aholaisen mukaan kiinnostanut eri-ikäisiä yleisöjä.

Kaikki soittokierroksen teatterit ovat katettuja tai erilaisissa sisätiloissa, joten sade ei ole ollut suuresti haitaksi.

– On ollut hyvät teatterisäät. Ei ole ollut liian sateista mutta ei liian kuumaakaan, joten ihmiset liikkuvat teattereihin, Syvälahdessa kesäteatteria pyörittävän teatteriosuuskunta EStaten hallituksen jäsen Mimmi Rantala sanoo.

Rantalan mukaan musiikkiteatteriesitys Keisarikunta on vetänyt enemmän yleisöä kuin viime vuoden kantaesitys Muistojen albumit samaan aikaan.

Juvan Kuninkaankartanon ja Puumalan Sahanlahden kesäteattereita pyörittävä Pauliina Hukkanen kertoo Terapian tarpeessa jälleen -esityksen vetäneen yleisöä odotusten mukaan.

– Naisporukat tulevat isoina lösseinä ja huokaavat olevansa terapian tarpeessa, Hukkanen sanoo.

Kuninkaankartanon kaksi Klovni Dodo -lastenteatterinäytöstä kiinnosti yleisöä Hukkasen odotuksia heikommin.

– Aiemmin lasten jutut ovat vetäneet täydet tuvat, hän sanoo.

Hukkanen pyörittää myös Puumalassa Sahanlahden kesäteatteria. Siellä kesäteatterikausi alkaa lauantaina.