Hyppää sisältöön

Sinilevän määrä runsastunut Saaristomerellä

Lämpimän sääjakson jatkuessa sinilevän pintakukintojen lisääntyminen on todennäköistä.

Satelliittikuva levätilanteesta Suomen merialueilla 24.7.2019. Kuva: Original bild: © ESA Copernicus Sentinel-3 Data, Finlands miljöcentral (2019)

Sinilevän määrä on runsastunut viime viikosta, kertoo Varsinais-Suomen Ely-keskuksen leväkatsaus.

Sinilevää on havaittu merialueilla laajalti Nauvon ja Korppoon pääsaarten eteläisellä puolella Saaristomerellä sekä Airiston eteläosissa, joskin havaitut sinilevämäärät ovat pysyneet vähäisinä.

Saaristomeren vakiohavaintopaikoilla sinilevää on havaittu hieman Paraisten Utössä, Kemiönsaaren Vänössä, Korppoon Korpoströmissä, Nauvon Seilissä, Kustavin Ströömissä sekä Paimionlahdella Harvaluodon uimarannalla. Runsaasti sinilevää on havaittu Seilissä ja Mynälahden Kärmäläisissä.

Järvi-meriwikiin on tehty myös lukuisia kansalaishavaintoja. Esimerkiksi sinilevää on havaittu runsaasti Kustavin Horsholmissa, Korppoon Galtbyssä, Paraisten Granholmenissa, Kemiönsaaren Matildansalmessa sekä Örössä.

Myös useissa varsinaissuomalaissa järvissä on havaittu sinilevää. Runsaasti sinilevää on edelleen Salon Kiskon Kirkkojärvessä.

Katsauksen mukaan lämpimän sääjakson jatkuessa pintakukintojen lisääntyminen on todennäköistä. Levätilannekatsauksia tulee kesäisin viikottain.

.
.