16 merijalkaväen sotilasta pidätetty tukikohdassa lähellä Meksikon rajaa – epäillään ihmisten salakuljettamisesta rajan yli

Epäiltyjen jäljille päästiin kahden aikaisemmin pidätetyn merijalkaväen sotilaan tutkinnan seurauksena.

Meksikon ja Yhdysvaltojen raja
Meksikon ja Yhdysvaltain raja. Rajaviranomaisia  Yhdysvaltain puolella. Muutama nuori pujotteli itsensä raja-aidan läpi auringonlaskun aikaan ja juoksi Yhdysvaltain puolelle. Kaikki jäivät kiinni alle minuutissa.
Rajaviranomaisia partioimassa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla (arkistokuva).Nina Svahn

16 Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta on pidätetty epäiltynä paperittomien siirtolaisten salakuljettamisesta ja huumausainerikoksista. Pidätykset tapahtuivat Kaliforniassa Camp Pendletonin tukikohdassa lähellä San Diegoa, Yhdysvaltain armeijan tiedottaja kertoo.

Aiemmin heinäkuussa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaa vartioineet viranomaiset pidättivät kaksi merijalkaväen sotilasta, joita epäiltiin kolmen meksikolaisen kuljettamisesta rajan yli Yhdysvaltoihin rahaa vastaan. Aikaisemmin pidätetyt sotilaat olivat myös Camp Pendletonin tukikohdasta.

Kyseisen tapauksen tutkimukset johtivat nyt pidätettyjen 16 epäillyn jäljille, mutta merijalkaväen viranomaiset eivät ole kertoneet yksityiskohtia siitä miten tutkimus johti uusiin pidätyksiin.

Yhdysvaltain armeijan mukaan yksikään pidätetyistä ei ollut osallistunut rajan tehostettuun vartiointiin.

Viime vuonna Yhdysvaltain armeija siirsi joukkoja useista eri asevoimien haaroista Yhdysvaltojen ja Meksikon rajavalvonnan vahvistamiseen. Sotilailla ei kuitenkaan ole valtuuksia pidättää siirtolaisia.

Lue lisää:

Tämä valokuva hukkuneesta isästä ja tyttärestä voi jäädä historiaan Yhdysvaltain etelärajan siirtolaiskriisistä

Ihmissalakuljettajat riemuitsevat Yhdysvaltojen ja Meksikon sopimuksesta, asiantuntijat uskovat

Yhdysvallat sijoittaa yli 5 000 sotilasta Meksikon-vastaiselle rajalle – osa heistä aseistetaan

Lähteet: Reuters, AP, AFP