Lauantaina voit ottaa löylyt vaikka Kuhmossa Kekkosen partiosaunassa, jonne ei muutoin ole asiaa

Kainuun ja Lapin rajavartiostot avaavat Ylen Saunapäivänä partiosaunoja kaikelle kansalle.

Kekkosen partiomajan sauna löytyy Kuhmosta Viiksimon suunnalta. Kuva: Kainuun Rajavartiosto

Ylen Saunapäivä käynnistyy tänään perjantaina Yle Radio Suomessa kello 23.30 ja jatkuu aina lauantaihin puoleenyöhön asti.

Saunapäivän yksi hienouksista on se, että Kainuun ja Lapin rajavartiostot päästävät yleisöä saunoihin, jonne ei taviksilla normaalisti ole asiaa. Yksi näistä saunoista on Urho Kekkosen veljen Jussi Kekkosen partiomajan sauna Kuhmossa.

– Kyseessä on hirrestä rakennettu maja, joka toimii tälläkin hetkellä Kainuun rajavartioston partiomajana. Siellä on muutama petipaikka, tulisija ja pienimuotoinen keittiönurkkaus sekä perinteinen sauna rannalla, Kainuun rajavartioston henkilöstötoimiston päällikkö, majuri Janne Liikavainio sanoo.

Rajalla on aina oltu ylpeitä saunoista.

– Tämä on yksi keino, jolla voimme tuoda Rajavartiolaitosta tunnetuksi. Ihmiset pääsevät näkemään rajamiesten arkea täällä periferiassa. Se ei ole mitään luksusta, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Jyrki Ojala kertoo.

Jussi Kekkosen partiosauna on auki yleisölle lauantaina 27.7. klo 15–19. Sekasaunan lauteille mahtuu neljä henkilöä kerrallaan. Rajavartiosto pyytää ottamaan mukaan omat pyyhkeet ja pefletit.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)