1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kanada

Kanadan syrjäseudulla suuretsinnät kolmesta murhasta epäiltyjen nuorukaisten löytämiseksi – Vaikea maasto ja hyttyset riesana

Raa'at murhat ovat järkyttäneet Kanadaa.

Poliisin julkaisema kuva murhista epäillyistä nuorukaisista. Kuva: Royal Canadian Mounted Police / EPA

Kanadassa poliisi jatkaa kolmesta murhasta epäiltyjen nuorukaisten etsintöjä. Kaksikon uskotaan piileskelevän syrjäisen Gillamin kylän ympäristössä Manitoban provinssin pohjoisosassa.

Edellinen näköhavainto epäillyistä on tehty maanantaina, mutta Gillamista ei ole raportoitu varastetuksi autoa, jolla he olisivat päässeet poistumaan alueelta. Gillam on pieni kylä, jonka läpi menee vain yksi tie.

Kaksikon käyttämä auto löydettiin poltettuna kylän läheltä. Ennen auton löytymistä nuorukaisista tehtiin Gillamista kaksi näköhavaintoa.

Poliisi sanoo tekevänsä kaikkensa murhasta epäiltyjen löytämiseksi. Etsintäoperaatiossa käytetään drooneja ja jäljityskoiria.

Olosuhteet ovat vaikeat, koska alueella on erittäin tiheää metsää ja paljon soita. Myös erilaisia hyttysiä on tähän aikaan vuodesta valtavan paljon.

Poliisin julkaisema kuva henkirikoksen uhriksi joutuneista amerikkalaisesta naisesta ja australialaisesta miehestä. Kuva: NSW POLICE / EPA

Kaksikkoa epäillään 24-vuotiaan amerikkalaisen naisen ja tämän 23-vuotiaan australialaisen miesystävän sekä 64-vuotiaan kanadalaisen miehen murhista.

Pariskunta oli matkustamassa Alaskaan ja kanadalainen mies oli yliopistonlehtori.

Uhrit löydettiin Brittiläisen Columbian provinssista yli 3 000 kilometrin päästä Gillamista, josta epäiltyjä nyt etsitään.

18- ja 19-vuotiaita pidetään vaarallisina ja poliisi kehottaa ihmisiä olemaan lähestymättä heitä heidät mahdollisesti kohdatessaan.

Henkirikosten motiivi ei ole tiedossa.

Epäillyt ovat internetissä käyneet äärioikeistoa ja kommunismia ihainnoivilla sivuilla.

Lisää aiheesta:

Kanadan murhamysteeri: Kaksi kadonnutta nuorukaista, murhattu turistipariskunta, ammuttu mies, palavia autoja – Poliisi: Älkää lähestykö heitä