Toukokuussa avattu Paltamon kalatalo on tullut suosituksi, vaikka hankevetäjä Simo Kemppaisen mukaan markkinointi on ollut vielä maltillista.
– Kaikki kala mikä tulee, se myös menee. Kalat viedään käsistä oikeastaan heti, kun ne saapuvat kalastajilta tänne.
– Ahvenfilettä, kuhaa ja muikkua menisi kaikkein eniten. Kala menee kalatukkuihin Ouluun ja Helsinkiin, jonkun verran menee paikallisiin lounaspaikkoihin ja kesäasukkaille.
Kemppainen sanoo, että esimerkiksi Oulujärvellä helteet vaikuttavat tällä hetkellä kalojen liikkumisiin.
– Ensi viikolle on luvannut jälleen viileämpää säätä, joka tarkoittaa, että saamme jälleen paremmin kalaa.
Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)