Paltamon kalatalosta tuli suosittu: "Kalat viedään käsistä"

Kuha, ahven ja muikku maistuvat Paltamon kalatalon asiakkaille.

kalat
Antti Kyllönen järvellä.
Kalastaja Antti Kyllönen on yksi Paltamon kalatalon osakkaista. Arkistokuva.Timo Sihvonen / Yle

Toukokuussa avattu Paltamon kalatalo on tullut suosituksi, vaikka hankevetäjä Simo Kemppaisen mukaan markkinointi on ollut vielä maltillista.

– Kaikki kala mikä tulee, se myös menee. Kalat viedään käsistä oikeastaan heti, kun ne saapuvat kalastajilta tänne.

– Ahvenfilettä, kuhaa ja muikkua menisi kaikkein eniten. Kala menee kalatukkuihin Ouluun ja Helsinkiin, jonkun verran menee paikallisiin lounaspaikkoihin ja kesäasukkaille.

Kemppainen sanoo, että esimerkiksi Oulujärvellä helteet vaikuttavat tällä hetkellä kalojen liikkumisiin.

– Ensi viikolle on luvannut jälleen viileämpää säätä, joka tarkoittaa, että saamme jälleen paremmin kalaa.

Lue lisää: Paltamon uudesta kalatalosta löytyy harvinaista tekniikkaa – ison kalan perkauskoneita on Suomessa vain muutamia

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)