Kahden Heinolan kolarissa loukkaantuneen vammat vakavia – poliisi jatkaa tutkintaa

Onnettomuuden aiheuttajaksi epäilty mies ajoi ilman ajokorttia.

liikenneonnettomuudet
Kolariauto tien sivussa Heinolassa.
Poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat nelostiellä onnettomuuden aikana torstai-iltana hyvät. Poliisi

Heinolan eilisiltaisessa liikenneonnettomuudessa vakavasti loukkaantuneilla henkilöillä ei ole hengenvaaraa. Onnettomuuden seurauksena sairaalahoitoon vietiin kymmenen loukkaantunutta, joista kahden tila on vakava.

Nelostiellä Heinolan Lusissa sattui torstaina illalla kolmen auton kolari, jossa oli osallisena kaikkiaan 15 ihmistä. Pahiten loukkaantuneet olivat autossa, joka osui edellä menevän auton perään ja ajautui vastaantulevien kaistalle.

Poliisi pitää onnettomuuden aiheuttajana peräänajaneen auton keski-ikäistä kuljettajaa. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajo-oikeudetta ajamisesta. Mies on syyllistynyt ennenkin ajo-oikeudetta ajamiseen.

Kolari sattui päivänvalossa kuivalla tiellä

Poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat onnettomuuden aikana hyvät. Kolari tapahtui päivän valossa ja tienpinta oli kuiva ja paljas. Tapahtumapaikalla Lusin Makkaramäen suoralla on sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Onnettomuus tapahtui, kun pohjoisen suuntaan menossa ollut henkilöauto oli kääntymässä oikealle Palajärventielle ja oli hidastanut sen vuoksi. Takana tulleet henkilöautot olivat joutuneet jarruttamaan välttääkseen törmäyksen.

Yksi autoista osui edellä ajaneen auton takakulmaan, jonka jälkeen peräänajaja ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Jyväskylän suunnasta tulevan henkilöauton keulaan.