Tampereelle avataan tänään uusi julkinen sauna – katso kuvat

Uusi sauna on rakennettu Hiedanrantaan.

saunat
Hiedanrannan sauna
Yhteisöllistä saunaa on suunniteltu ja rakennettu kaksi vuotta.Antti Eintola / Yle

Tampereella avataan uusi julkinen sauna lauantaina.

Sauna on rakennettu talkoovoimin Hiedanrantaan. Sauna sijaitsee Tehdaskartanokatu 28 paikkeilla, Hiedanrannan Pajan ja vanhan vedenpuhdistuslaitoksen välissä.

Hiedanrannan sauna
Antti Eintola / Yle

Saunassa on kantovesi. Uimamahdollisuutta ei ole.

Tampereen kaupunki tarjoaa Hiedanrannan saunan kaupunkilaisten käyttöön maksutta. Vastikkeena jokainen käyttäjä sitoutuu pitämään huolta saunasta ja sen ympäristöstä sekä ottamaan osaa Hiedanrannan alueen kehittämiseen, rakentamalla yhteisöllisyyttä ja luomalla toiminnallaan saunasta paikan, joka toivottaa tervetulleeksi.

Mukana saunaprojektissa on ollut hiedanrantalaisten ja sauna-aktiivien lisäksi myös Delftin arkkitehtiopiskelijoita, Hiedanrannan kehitysohjelma, Kaarikoirat, sekä Tampereen yliopisto ja sponsoreita.

Hiedanrannan sauna
Antti Eintola / Yle

Yhteisöllisen saunan avajaisia juhlitaan lauantaina kymmenestä kolmeen Saunapäivän kunniaksi. Saunomisen lisäksi avajaisissa on luvassa sirkusta ja musiikkia. Alkuun sauna on käytettävissä Kartanokahvilan aukioloaikoina.

Hiedanrannan sauna
Antti Eintola / Yle

Saunapäivänä Yle tekee 24 tuntia lähetystä Radio Suomessa. Tampereen saunatapahtumista kuullaan klo 14-15. TV1:ssä Saunapäivän suora lähetys tulee klo 19.30-22.15.