HS: Olli Rehn vahvoilla IMF:n uudeksi pääjohtajaksi – "Harkinnan jälkeen olen vastannut olevani valmis ehdokkaaksi"

Elokuussa selviää, valitaanko Olli Rehn Euroopan ehdokkaaksi IMF:n pääjohtajan tehtävään.

IMF
Olli Rehn kuvattuna Suomen Pankin tiloissa 11.6.2019.
Pääministeri Antti Rinne (sd.) vahvistaa Helsingin Sanomille, että Olli Rehn on ilmoittanut olevansa käytettävissä IMF:n pääjohtajan tehtävään.Katriina Laine / Yle

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn lähtee tavoittelemaan Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n pääjohtajan tehtävää, kertoo Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Suuret talousmediat uutisoivat jo aiemmin heinäkuussa, että Rehn on neljän parhaan ehdokkaan joukossa IMF:n uudeksi pääjohtajaksi.

Rehn on kertonut Helsingin Sanomille, että häntä on kysytty ehdolle ja hän on valmis tehtävään, jos hänet valitaan.

– Minua on kysytty ehdolle IMF:n pääjohtajan tehtävään. Harkinnan jälkeen olen vastannut olevani valmis ehdokkaaksi. Se on vaativa mutta kovin mielekäs ja motivoiva tehtävä, Rehn sanoo HS:lle.

HS:n tietojen mukaan Rehnin valinnan takana seisovat Suomen lisäksi ainakin muut Pohjoismaat ja Baltian valtiot.

Euroopan ehdokas julkistetaan elokuussa sen jälkeen, kun Euroopan valtioiden hallitukset ovat päättäneet, kuka ehdokkaista on sopivin tehtävään.

IMF:n pääjohtajana on ollut koko sen historian ajan eurooppalainen, joten Euroopan ehdokkaalla on hyvä mahdollisuus tulla valituksi tälläkin kertaa.

Ehdokasasettelu IMF:n uudeksi pääjohtajaksi alkaa ensi maanantaina ja päättyy 6. syyskuuta.

Lehden mukaan Rehnin lisäksi pääjohtajakisassa vahvoilla ovat edelleen Hollannin entinen valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem, euroryhmän nykyinen puheenjohtaja ja Portugalin valtiovarainministeri Mario Centeno sekä Espanjan talousministeri Nadia Calvino.

IMF on valtioiden välinen rahoitus- ja rahapoliittinen yhteistyöjärjestö. Järjestön tehtävänä on edistää kansallisten ja kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden vakautta sekä valvoa jäsenvaltioidensa talouspolitiikkaa. IMF:n johtaja on yksi maailmantalouden keskeisimmistä vaikuttajista.

Lue lisää:

Suuret talousmediat ennakoivat IMF:n pääjohtajaa: Olli Rehn neljän parhaan joukossa