1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rooma

Yhdysvaltalaisia turisteja epäillään poliisimurhasta Roomassa – uhri oli juuri palannut häämatkalta

Italian viranomaisten mukaan kaksi 19-vuotiasta yhdysvaltalaista miestä on tunnustanut rikoksen.

Rooma
Nainen laskee kukkia murhapaikalle.
Paikalle, jossa Mario Cerciello Rega kuoli, on tuotu kukkia ja surunvalitteluviestejä.Angelo Carconi / EPA

Italian poliisi on ottanut kiinni kaksi yhdysvaltalaista turistia epäiltynä maata järkyttäneestä poliisimurhasta. Laukku- ja kännykkävarkautta tutkinut karabinieeri Mario Cerciello Rega puukotettiin hengiltä kadulla Roomassa varhain perjantaina.

Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni kaksi 19-vuotiasta miestä, jotka ovat tunnustaneet teon. Miehiä epäillään nyt murhasta ja kiristyksestä.

Poliisin kuolemaan päätynyt tapahtumasarja sai poliisilähteen mukaan alkunsa epäonnistuneesta huumekaupasta. Turistit olivat ilmeisesti saaneet kokaiinin sijaan jotakin muuta ainetta ja varastaneet sen vuoksi huumekauppiaan laukun ja matkapuhelimen. Yhdysvaltalaiset olivat lähteen mukaan vaatineet sadan euron ja kokaiinigramman lunnaita laukun ja kännykän palauttamisesta.

Ihmisiä ja kukkia murhapaikalla.
Epäiltyä laukkuvarkautta tutkinut poliisi puukotettiin perjantaina hengiltä kadulla Roomassa. Angelo Carconi / EPA

Huumekauppias järjesti tapaamisen yhdysvaltalaisten kanssa, mutta ilmoitti tapahtuneesta viranomaisille ja puolisotilaallisen santarmilaitoksen karabinieerit olivat odottamassa paikalle saapuneita turisteja. Seuranneessa yhteenotossa Cerciello Regaa puukotettiin kahdeksan kertaa. Toinen poliisi haavoittui.

Viranomaiset pääsivät epäiltyjen tekijöiden jäljille nopeasti valvontakameroiden ja todistajien ansiosta. Miehet otettiin kiinni läheisestä hotellista. Nämä olivat poliisin mukaan lähdössä paluumatkalle Yhdysvaltoihin.

Hotellihuoneesta löytyi piilotettuna epäilty murha-ase, pitkä veitsi.

Murhattu Mario Cerciello Rega oli juuri palannut häämatkaltaan.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi