1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trump haukkui demokraattien kongressiedustajaa ja Baltimorea – sai syytöksiä rasismista

Baltimoren asukkaista yli 60 prosenttia on afroamerikkalaisia.

Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump arvosteli Twitterissä demokraattien afroamerikkalaista kongressiedustajaa Elijah Cummingsia ja haukkui tämän kotikaupunkia Baltimorea.Brendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on taas saanut niskaansa rasismisyytöksiä. Trump arvosteli viestipalvelu Twitterissä demokraattien afroamerikkalaista kongressiedustajaa Elijah Cummingsia ja haukkui tämän kotikaupunkia Baltimorea.

Trump suuttui Cummingsille, kun tämä kritisoi siirtolaisten oloja etelärajalla.

– Cummingsin vaalipiiri on iljettävä, rottia ja jyrsijöitä kuhiseva sekasotku. Jos hän viettäisi enemmän aikaa Baltimoressa, ehkä hän pystyisi siistimään tätä hyvin vaarallista ja likaista paikkaa, Trump kirjoitti Twitterissä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Presidentti kutsui toisessa tviitissään Cummingsin vaalipiiriä huonoimmin hoidetuksi ja vaarallisimmaksi koko Yhdysvalloissa. Hän myös kehotti tutkimaan Baltimoren rahankäyttöä.

– Yksikään ihminen ei haluaisi asua siellä, Trump arveli.

Trump myös uudelleentviittasi muiden käyttäjien jakamia videoita Baltimoresta, joissa näkyy erittäin epäsiistejä ja roskaisia rakennusten pihoja ja sisätiloja.

Demokraatit arvostelivat Trumpin purkausta

Muun muassa edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kutsui Trumpin hyökkäystä rasistiseksi, sillä baltimorelaisista yli 60 prosenttia on afroamerikkalaisia. Baltimoren pormestari Bernard Young sanoi presidentin kommentteja loukkaaviksi ja vaarallisiksi.

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva senaattori ja entinen varapresidentti Joe Biden vastasi Trumpille Twitterissä luonnehtimalla Elijah Cummingsia yhdeksi hienoimmista ihmisistä, jonka kanssa hän on työskennellyt.

– On halveksittavaa, että hyökkäät häntä ja baltimorelaisia vastaan tällä tavalla. Jälleen kerran olet osoittanut, että et sovi presidentiksi. Presidentin pitäisi kohottaa kansakuntaa, ei repiä sitä palasiksi, Biden kirjoitti.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Baltimore on kärsinyt perinteisen teollisuuden rappiosta ja on yksi Yhdysvaltain väkivaltaisimmista kaupungeista.

Auto palaa Baltimoren kadulla 27. huhtikuuta 2015.
Baltimore on yksi Yhdysvaltain väkivaltaisimmista kaupungeista. Kuva huhtikuulta 2015, jolloin Marylandin osavaltion kuvernööri Larry Hogan julisti Baltimoreen hätätilan ja komensi kansalliskaartin kaduille rauhoittamaan riehuntaa.AOP

Lähteet: AFP,

Lue seuraavaksi