Kansanedustaja al-Taee osallistui ensimmäiseen julkiseen keskusteluun sairauslomansa jälkeen: "Jos kenen tahansa elämää pilkotaan atomeiksi, kaikki on mahdollista"

Hussein al-Taee (sd.) vakuuttelee, että hänen elämästään ei paljastu enää mitään sellaista, mikä voisi karkottaa äänestäjiä.

Toimittajat piirittivät Hussein al-Taeen (sd.) Faces-festivaaleilla. Al-Taee esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa sairauslomansa jälkeen. Kuva: Yle

Hussein al-Taee teki tänään paluun julkisuuteen 2,5 kuukautta kestäneen sairauslomansa jälkeen. Al-Taeen sairausloma päättyi viime viikon sunnuntaina.

– Vointini on paljon parempi kuin muutama kuukausi sitten. On ilo olla takaisin, al-Taee kommentoi.

Hän osallistui Karjaalla järjestettävän Faces-festivaalien yhteydessä pidettyyn ulkopoliittiseen paneelikeskusteluun. Keskusteluun osallistui myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Al-Taee ei ole näyttäytynyt julkisuudessa sairauslomansa päättymisen jälkeen.

Al-Taee joutui sairauslomalle toukokuussa, kun hänen huhtikuussa julkisuuteen levinneet Facebook-kirjoitukset olivat aiheuttaneet kohun.

Kirjoitusten katsottiin loukkaavan erityisesti homoja, juutalaisia, somaleja ja sunnimuslimeita.

– Kirjoituksethan ovat sellaisia, jotka eivät edusta minua millään tavalla, Faces-festivaaleilta tavoitettu al-Taee kertoo.

– Ihminen saa muuttua. Me, yhteiskunta ja sosiaalidemokraattinen liike, sallii sen.

Tällä viikolla al-Taee joutui jälleen julkisen paineen alle, kun hänen ansioluettelonsa kerrottiin sisältävän merkittäviä virheitä.

Esimerkiksi hänen LinkedIn-profiiliinsa oli merkitty kaksi maisterin tutkintoa, vaikka hänellä on vain yksi maisterin tutkinto. Lisäksi hän oli liioitellut kansainvälisen politiikan opiskelutaustaansa.

– Ajattelin vain puhtaasti, että toimittajat tekivät työtään, al-Taee kommentoi tapausta.

– Sen kuin vaan uutisoivat sen, minkä näkevät parhaaksi ja minkä heidän ammattietiikkansa sallii. Ei siinä ollut mitään kummallista.

Voiko al-Taeen elämästä sitten selvitä vielä jotain, mikä voisi horjuttaa kansalaisten luottamusta häneen?

– Jos kenen tahansa elämää pilkotaan atomeiksi, niin kaikki on mahdollista. Varsinkin, jos ne atomit järjestetään uudelleen.

– Mutta sanoisin, että minulla ei ole mitään sellaista, mikä vähentäisi äänestäjiä. Uskoisin, että kaikki mitä tästä lähtien voi tulla ilmi, lisää äänestäjien määrää.

Lue lisää: