Kristuksen kirkastumisen paikaksi uskottu pyhiinvaelluskohde pelastui täpärästi metsäpalossa Israelissa

Vatikaani on arvostellut Israelin viranomaisia siitä, ettei Taaborin vuorelle ole vesijohtoa.

Israel
Basilica of the Transfiguration
Kristuksen kirkastumisen väitetylle tapahtumapaikalle rakennettu basilika Taaborin vuorella Galileassa.Chameleons Eye / REX / AOP

Paikka, jolla Kristus Raamatun kertomusten mukaan kirkastui, on pelastunut täpärästi tuhoutumiselta metsäpalossa. Kirkastumispaikaksi uskotulle huipulle Pohjois-Israelin Taaborin vuorelle vuonna 1924 rakennettu roomalaiskatolinen kirkko houkuttelee vuosittain satoja tuhansia pyhiinvaeltajia.

Vuorella syttynyt metsäpalo ehti levitä laajalle alueelle ja uhkasi kirkkoa, mutta se saatiin lähes vuorokauden sammutusoperaation jälkeen taltutettua.

– Kirkko ei vaurioitunut, sanoo palolaitoksen tiedottaja Dudi Peretz uutistoimisto AFP:lle.

Kirkosta evakuoitiin palon vuoksi 12 pappia, kertoo Jerusalem Post -lehti (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan Vatikaani on arvostellut Israelin viranomaisia siitä, ettei kirkon vesihuollosta ole huolehdittu. Haaretz-lehti uutisoi (siirryt toiseen palveluun) puolestaan, että Vatikaani syyttää Israelia munkkien hengen vaarantamisesta, koska paikalle ei ole rakennettu vesijohtoa.

Israelin viranomaisten mukaan tämä on kuitenkin katolisen kirkon vastuulla.

Auto ohittaa palavan puun.
Eri puolilla Israelia on syttynyt tämän kesän aikana useita metsä- ja maastopaloja, joita ennätyksellinen helle, kuivuus ja kova tuuli ovat lietsoneet. Kuva on otettu Har'elin kibbutsissa toukokuun lopussa.Jim Hollander / EPA

Eri puolilla Israelia on syttynyt viime kuukausina ennätyksellisen helteen, kuivuuden ja kovan tuulen lietsomia metsä- ja maastopaloja.

Lähteet: AFP